Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Βούτυρο κακάο


Το βούτυρο κακάο εξάγεται από τον καρπό του κακαόδεντρου και περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά που του δίνουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
Η απαλή υφή, η γλυκιά μυρωδιά του και οι μαλακτικές ιδιότητες του το κάνουν ένα δημοφιλές συστατικό σε καλλυντικά.
Χρησιμοποιείται ευρέως για τις μαλακτικές, απαλυντικές του ιδιότητες. Με την τριβή πάνω στο σώμα λιώνει, έτσι απορροφάται εύκολα από το δέρμα.
 

Έχει χαρακτηριστεί ως το απόλυτο ενυδατικό, χρησιμοποιείται για να κρατά το δέρμα μαλακό και εύπλαστο αιώνια, θρέφει την επιδερμίδα, εμποδίζει το σχηματισμό ραγάδων.
Η σύσταση του δίνει πλούσια υφή σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος, όπως σαπούνια, κρέμες, γαλακτώματα κτλ.


3 σχόλια: