Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ακμή... ένα συχνό πρόβλημα ζητά λύση


Η ακμή είναι μια δερματική διαταραχή. Μικροσκοπικοί αδένες του δέρματος εκκρίνουν ελαιώδη ουσία, το σμήγμα, που φράζει τους πόρους με αποτέλεσμα τα  γνωστά σπυράκια.
Χρειάζεται θεραπεία από δερματολόγο, δεν υποχωρεί από μόνη της, Οι βιταμίνες βοηθούν, αλλά καλό είναι να λαμβάνονται έπειτα από τη συμβουλή ειδικού.
Μην πειράζετε και μην σπάτε τα σπυράκια σας. Η ακμή δεν οφείλεται στη διατροφή, δεν επιδεινώνεται από το στρες, ούτε ο ήλιος τη θεραπεύει. Απαγορεύεται η σάουνα προσώπου, η χρήση κρέμας σε κόκκους και η έντονη μηχανική τριβή (σκληροί σπόγγοι και βούρτσες).
Το θαλασσινό νερό την καταπραΰνει, για αυτό κάντε όσα περισσότερα μπάνια μπορείτε. Επίσης ο άργιλος καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζει, απομακρύνοντας το σμήγμα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί 2-3 μέρες.
Χρησιμοποιείστε τις παρακάτω μάσκες κατά της ακμής 2 -3  φορές την εβδομάδα, μπορεί η θεραπεία με φυσικά καλλυντικά να είναι αργή, αλλά σας εισάγει στον υγιή τρόπο ζωής.

Μάσκα με άργιλο, χαμομήλι και λεμόνι

Υλικά
  • 2 – 3 κ.σ. δυνατό αφέψημα χαμομηλιού
  • 2 -3 κ.σ. άργιλο
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι
Παρασκευή
Πάρτε  περίπου 2-3 κ.σ. αφέψημα και προσθέστε την σκόνη αργίλου. Δημιουργείστε μια πηκτή κρέμα και ρίξτε  μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι. Απλώστε τη στην πάσχουσα περιοχή.
Όταν αρχίσει να στεγνώνει, βρέψτε ή ψεκάστε την και την αφαιρέστε την τελείως με χλιαρό νερό. Απλώστε μια ενυδατική κρέμα και είστε έτοιμες.


Μάσκα με άργιλο, καλέντουλα και μέλι
  • Υλικά 
  • 3 κ.γ. αφέψημα καλέντουλα
  • 1 κ.γ. άργιλο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree (τεϊόδεντρο)
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο θυμάρι
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο αγριοκυπαρίσσι

Παρασκευή
Πάρτε  περίπου 2-3 κ.σ. αφέψημα και προσθέστε την σκόνη αργίλου. Χρειάζεστε τόση ποσότητα αργίλου όση για να δημιουργηθεί μια πηκτή κρέμα. Προσθέστε το μέλι ανακατεύοντας καλά και απλώστε τη στην πάσχουσα περιοχή. Όταν αρχίσει να στεγνώνει, βρέψτε ή ψεκάστε την και αφαιρέστε την τελείως με χλιαρό νερό. 
Απλώστε μια ενυδατική κρέμα και είστε έτοιμες.

Αφέψημα από θυμάρι, λεβάντα, χαμομήλι, καλέντουλα
Ρίχνετε καυτό νερό στο θυμάρι, το αφήνετε μερικές ώρες και  μετά το σουρώνετε.
Σαπουνίζετε πρώτα καλά το πρόσωπο και ξεπλένετε με το αφέψημα.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με χαμομήλι ή λεβάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου