Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μυρίζουν τα πόδια σας;

Η κακοσμία των ποδιών είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι.
Αν τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ με αποτέλεσμα να μυρίζουν δυσάρεστα, αντιμετωπίστε το πρόβλημα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:
  1. Προτιμήστε τις βαμβακερές κάλτσες, που απορροφούν τον ιδρώτα. 
  2. Κοιτάξτε τα νύχια των ποδιών σας για μύκητες, οι οποίοι ευθύνονται πολλές φορές για την κακοσμία των ποδιών. 
  3. Σκουπίζετε πολύ καλά τα πόδια σας επιμένοντας ανάμεσα στα δάκτυλα και αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι.
  4. Πλένετε τα παπούτσια σας συχνά. 
  5. Μην φοράτε τα ίδια παπούτσια κάθε ημέρα. Αγοράστε και δεύτερο.
  6. Καλό είναι να τα αερίζετε για τουλάχιστον 24 ώρες, όχι σε ντουλάπι ή κλειστό χώρο.

Προτάσεις για αντιμετώπιση της κακοσμίας:
  • Δοκιμάστε ποδόλουτρα με ένα από τα αφεψήματα : τσάι, φασκόμηλο, καλέντουλα ή θυμάρι. Φροντίστε το αφέψημα να είναι πολύ δυνατό.
  • Στο νερό για το ποδόλουτρό σας προσθέστε: χυμό ενός φρέσκου λεμονιού ή 1 κ.σ. μαγειρική σόδα ή ½ κούπα οξυζενέ. Αν κάνετε καθημερινώς αυτήν την διαδικασία, θα δείτε αποτελέσματα.
  • Ρίξτε στο εσωτερικό των παπουτσιών σας ταλκ που μέσα θα έχετε προσθέσει 3 κ.σ. μαγειρική σόδα και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο, καλό είναι να πλένετε τα παπούτσια σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, γιατί ταλκ, σόδα και ιδρώτας θα σχηματίσουν ένα στρώμα σοβά στα παπούτσια σας.
Συμβουλές
  • Τα αθλητικά πλένονται μια χαρά στο πλυντήριο μαζί με μια δυο παλιές πετσέτες, στους 30 βαθμούς στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα ή λίγο λερωμένα ρούχα.
  • Πλύντε τα με  υγρό απορρυπαντικό προσθέτοντας 1 κ.σ. σόδα. Στη θήκη του μαλακτικού ρίξτε μόνο ξύδι. 
  • Τους πάτους από σιλικόνη πλύντε τους με λίγο σαπούνι και χλιαρό νερό. Τoυς δερμάτινους τρίψτε τους με μια μαλακή βούρτσα.

3 σχόλια:

  1. ή απλά.. κατουρήστε σε ένα λεκανάκι, και κάντε ποδόλουτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλια και δοκιμασμενη μεθοδος .....Απλα να ειναι κατουρο απο οσο το δυνατον νεο ανθρωπο και αν μπορειτα απο παιδακι που εχει περισσοτερα ποσοστα απο καποιο συστατικο (μαλλον αμμωνια η )

      Διαγραφή