Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

20 συμβουλές για όμορφα και γερά νύχια


Δεν πιστεύω ότι το χέρι με μακριά νύχια είναι "φετίχ". Φετίχ είναι το περιποιημένο χέρι με φροντισμένα νύχια ανεξαρτήτως σχήματος, μήκους ή χρώματος. 
Ένα απεριποίητο χέρι και κυρίως με βρώμικα νύχια ή ξεφλουδισμένο μανό, είναι απαράδεκτο, είναι αντιαισθητικό, απομακρύνει τους περισσότερους ανθρώπους και δείχνει ότι δεν αγαπάτε και δεν φροντίζετε τον εαυτό σας.
Η περιποίηση των νυχιών δεν έχει όριο ηλικίας ή φύλου και είναι ένα από τα βασικά βήματα για την φροντίδα των χεριών και γενικώς της ομορφιάς.

  1.  Φροντίστε η διατροφή σας να είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
  2. Μην  χρησιμοποιείτε τα νύχια σας σαν εργαλεία, ούτε για την αφαίρεση ετικετών, ούτε για τρίψιμο, ούτε για τίποτα αλλο.
  3. Φοράτε γάντια πριν να αρχίσετε να κάνετε δουλειές. Τα απορρυπαντικά αφυδατώνουν τα νύχια.
  4. Αφαιρέστε τις κιτρινίλες του τσιγάρου από τα νύχια σας τρίβοντας τα με μια λεμονόφλουδα  αφήνοντας το λεμόνι να στεγνώσει πάνω τους, μετά ξεπλύντε με νερό.
  5. Μη δαγκώνετε τα νύχια σας ή τις παρανυχίδες, μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στη βάση των νυχιών, υπάρχουν εργαλεία για αυτή την δουλειά.
  6. Αποστειρώνετε τα εργαλεία για την περιποίηση των νυχιών πριν και μετά την χρήση τους. Αν κάποιο νύχι έχει πρόβλημα, αποστειρώστε το εργαλείο πριν πάτε στο επόμενο νύχι.
  7. Αν έχετε κάποιο προβληματικό νύχι που παρόλη την περιποίηση δεν πάει καλά, πηγαίνετε στο γιατρό σας.
  8. Να καθαρίζετε τα νύχια από κάτω πολύ συχνά, γιατί μεταφέρουν εύκολα μικρόβια  επικίνδυνα όχι μόνο για σας αλλά και για τους άλλους. Χρησιμοποιείστε ουδέτερο σαπούνι και  μια βούρτα για να τα τρίξετε ή ψεκάστε τα με οξυζενέ μέχρι να καθαρίσουν.
  9. Να πλένετε χέρια-πόδια τακτικά και  κυρίως πριν πάτε για ύπνο. 
  10. Αν μετά από κάθε πλύσιμο βάζετε κάποιο προϊόν θα είναι ιδανική φροντίδα για χέρια και νύχια.
  11. Οι κρέμες, τα λάδια ενυδατώσουν εκτός των άλλων και τα νύχια σας. Κάνοντας ένα ολιγόλεπτο μασάζ είναι πολύ εύκολα μετά να σπρώξετε τα πετσάκια με ειδικό εργαλείο ή με μια μπατονέτα  και αποφεύγετες να τα κόβετε.
  12. Στεγνώνετε καλά τα νύχια των χεριών και των ποδιών σας, μετά το μπάνιο, ντους ή ποδόλουτρο χωρίς να τα καταπονείτε.
  13. Κόβετε να νύχια σας μετά το ντους που είναι πιο μαλακά, στο μάκρος που σας βολεύει. Φέτος είναι της μόδας  τα μακριά και μυτερά, αλλά αυτά με τις στρογγυλεμένες άκρες δεν σπάνε εύκολα.
  14. Λιμάρετε τα νύχια σας με  χάρτινες λίμες για δώσετε το σχήμα που θέλετε.
  15. Το καθημερινό λιμάρισμα είναι απαραίτητο ακόμα και αν θέλετε να τα μακρύνετε, γιατί έτσι ομαλοποιείτε τις τυχόν κατεστραμμένες άκρες τους.
  16. Μη φοράτε παπούτσια που σας στενεύουν και μη φοράτε καθημερινώς τα ίδια παπούτσια (κυρίως κλειστά) υπάρχει κίνδυνος για μύκητες.
  17. Να βάζετε ουδέτερη βάση πριν βάψετε τα νύχια σας για να τα προστατεύσετε και να μη χρωματίζονται. 
  18. Τα σκούρα και έντονα σμάλτα θέλουν σχεδόν καθημερινή ανανέωση (τα ξεβάφετε και αρχίζετε την διαδικασία από την αρχή), ενώ τα παλ κάθε 3 μέρες περίπου.
  19. Μην χρησιμοποιείτε ασετόν (τα αφυδατώνει, κάνοντάς τα αδύναμα και εύθραυστα) για να τα ξεβάψετε, υπάρχουν ηπιότερα προϊόντα.
  20. Αφήστε τα χωρίς σμάλτο τουλάχιστον για ένα βράδυ κάνοντας μια κούρα ομορφιάς μια φορά την εβδομάδα. Αγοράστε κάψουλες (ιχθυέλαιο) με Ωμέγα 3-6-9 και αδειάστε 1 κάψουλα σε ελάχιστο λάδι και κάντε μασάζ με αυτό στα νύχια σας, αφήστε το για 15 περίπου και μετά σκουπίστε το με μια νωπή πετσέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου