Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Εύκολο πίλινγκ ποδιών κατά της κακοσμίας

Με τα υλικά που υπάρχουν στην κουζίνας σας μπορείτε να αντιμετωπίσετε απλά, φυσικά και χωρίς χημικά το σκληρό δέρμα και την κακοσμία των ποδιών
Η κακοσμία προκαλείται από την αλληλεπίδραση των βακτηριδίων των ποδιών με την υγρασία που δημιουργείται, από κλειστά συνθετικά παπούτσια ή μη βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες. 
Καλό είναι να αλλάζετε κάλτσες καθημερινά και τα ίδια παπούτσια να τα φοράτε κάθε δεύτερη μέρα, ώστε να αερίζονται καλά και να στεγνώνουν.
Το πίλινγκ αυτό θα καθαρίσει το δέρμα των ποδιών σε βάθος και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 κ.σ. σόδα
1 κ.σ. τριμμένη κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
2 κ.σ. παιδικό (ουδέτερο) σαμπουάν

Παρασκευή
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι. 


Χρήση
Βασικά πλύντε τα πόδια σας με ένα ουδέτερο σαπούνι και τρίψτε τα καλά με μια βούρτσα.
Μετά μουλιάστε τα για 10 - 15 λεπτά σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό με 1 κ.σ. σόδα, για να μαλακώσει το δέρμα. Αν θέλετε να παραλείψετε την παραπάνω διαδικασία, μπορείτε να κάνετε το πίλινγκ λίγο πριν τελειώσετε το ντους ή το μπάνιο σας.
Καθίστε στο χείλος της μπανιέρας και τρίψτε με το πίλινγκ, πρώτα το ένα πόδι για 2-3 λεπτά και μετά το άλλο.
Τέλος ξεβγάλετε επιμελώς τα πόδια σας σκουπίζοντας καλά, κάθε φορά με μια "καθαρή" πετσέτα, χωρίς να παραλείψετε την περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα, βάζοντας απαραίτητα μια μαλακτική κρέμα ή λάδι.
Επαναλαμβάνετε το πίλινγκ, αν γίνεται καθημερινά, μέχρι να υποχωρήσει η κακοσμία. Αν το πρόβλημά σας παραμένει, καλύτερα να επισκεφτείτε ένα ειδικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου