Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τέλος τα ξηρά και αφυδατωμένα χείλη


Τα ξηρά και αφυδατωµένα χείλη μπορεί να οφείλονται σε πολλές αιτίες, πχ. έκθεση στον ήλιο, συχνή χρήση σαπουνιών, έλλειψη βιταμινών Α, Β και C στο σώμα ή  υπερβιταµίνωση Α, αλλεργία σε κραγιόν ή στη χρήση απολεπιστικών κρεµών, στο κάπνισμα,  κτλ.
Φροντίζετε να τα ενυδατώνετε πολύ συχνά και να τρώτε τροφές, όπως οι ντομάτες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρότα, φυτικά έλαια, δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια και το φύτρο σιταριού στη διατροφή.
Υλικά
  • 1 κ.γ. Κερί μέλισσας
  • 1/2 κ.γ. βούτυρο κακάο
  • 5 κ.γ. λάδι καρύδας με άρωμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. λάδι  Αχιλλαίας
  • 3 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 1 πρέζα αλλαντοΐνη
  • 1 κάψουλα βιταμίνη Ε
Παρασκευή
Βάλτε σε μπεν - μαρί (bain-marie) ένα αποστειρωμένο σκεύος με μεγάλο στόμιο και ρίξτε μέσα το κερί, το βούτυρο κακάο και τα λάδια. Όταν αρχίσει ο βρασμό του νερού, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το μείγμα μέχρι να λιώσει το κερί.
Αποσύρετε το σκεύος από το υδρόλουτρο και ανακατέψτε καλά με ένα μίξερ χειρός.
Αφήστε να γίνει το μείγμα προς το χλιαρό και χτυπήστε το πάλι με το μίξερ να αφρατέψει. Εξακολουθώντας το χτύπημα προσθέστε την αλλαντοΐνη, τη βιταμίνη (μουσκέψτε την για 2 λεπτά σε χλιαρό νερό, έτσι αδειάζει εύκολα) και τέλος τα  αιθέρια έλαια.
Τοποθετήστε την αλοιφή  σε ένα σκούρο, γυάλινο αποστειρωμένο βαζάκι.
Όποτε νιώθετε τα χείλη σας στεγνά, πάρτε μια μικρή ποσότητα με καθαρό δάκτυλο και αλείψτε τα χείλη σας.

Λάδι Αχιλλαίας ή Αχιλλείας 

Λάδι καρύδας με άρωμα βανίλιας για ενυδάτωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου