Σελίδες

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πρόπολη

7 σχόλια:

  1. Για σας και συγχαρητήρια για της όμορφες συνταγές σας. Θα ήθελα να ρωτήσω, την πρόπολη(σε αακατέργαστη μορφή), την χρησιμοποιουμε στη λιπαρή φάση όπως το μελισσοκερι και το ζεσταίνουμε σε Μπεν κάτι? Και σε τι ποσότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.
    Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακατέργαστη πρόπολη.
    Θα τη ζεστάνεις σε μπεν-μαρί και χαμηλή θερμοκρασία μόνη της γιατί θα έχει σκουπιδάκια μεσα και μετά θα τη σουρώσεις. Κατόπιν θα την ενώσεις με το λιωμένο κερί.
    Η ποσότητα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι 1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) για 50 ml κρέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν χρησιμιποιησω κερί θα την βάλω στα λάδια μου μαζί με τον γαλακτοματοποιητη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά δεν ξέρω, εκείνο που ξέρω είναι ότι η πρόπολη διαλύεται σε οινόπνευμα, ασετόν κτλ.
    Φοβάμαι ότι, όταν την προσθέσεις και κρυώσει, ξαναγίνει στεραιή, όπως ήταν πριν την βάλεις σε μπεν-μαρί.
    Αλλά κάνε ένα μικρό πείραμα.
    Βάλε μια ελάχιστη ποσότητα (ένα κόκκο σαν μικρή φακή) ανακατεύοντας την με 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Αν δεν πήξει προχωράς με μεγαλύτερη ποσότητα. Προχώρα σταδιακά.
    Σε παρακαλώ, αν μπορείς ενημέρωσε με για το αποτέλεσμα, γιατί αν πετύχει, είναι πολύ βολικό.
    Αν πάλι δεν έχεις το αποτέλεσμα που θες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις υγρή πρόπολη μέσα στα λάδια σου, ανακινώντας καλά το μπουκάλι πρίν τη χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Θα πειραματιστω και θα σε ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητηρια για τις συνταγες σας !
    Μια ερωτηση παρακαλω, μπορουμε να χρησιμοποιουμε βαμμα προπολης αντι για προπολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή