Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τονωτικό νερό για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες

Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότερες γυναίκες δεν διστάζουν να βγάλουν από την τσάντα τους και να ψεκάσουν το πρόσωπό τους με ένα αναζωογονητικό σπρέι, όπου κι αν βρίσκονται. Στο γραφείο, στην στάση του λεωφορείου, στην παραλία... δεν έχει σημασία!
Είναι ιαματικό νερό πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Χάρη στην ιδιότητά του καταπραΰνει και παράλληλα ενισχύει την επιδερμίδα, ανακουφίζει από ερυθρότητα και ερεθισμούς, διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και ενισχύει τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας. Είναι λοιπόν πολύ βασικό να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας τακτικά.
Η παρακάτω συνταγή είναι ένα σπιτικό και τονωτικό νερό για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες.

Υλικά
  • 250 ml φυσιολογικό ορό
  • 1 κ.σ. πράσινο άργιλο
Παρασκευή
Ρίξτε σε ένα βαζάκι τον ορό και τον άργιλο. Κλείστε το με το καπάκι του και κουνήστε το ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Αφήστε το μείγμα για μερικές ώρες, ώστε να κατακαθίσει ο άργιλος.
Ρίξτε το υγρό σε ένα άλλο βαζάκι, χωρίς να διαταράξετε το κατακάθι του αργίλου. Για καλύτερα αποτελέσματα σουρώστε το με ένα φίλτρο του καφέ.
Τοποθετείστε μια λογική ποσότητα σε ένα σκούρο μπουκαλάκι με σπρέι (διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για μερικούς μήνες). Για προληπτικούς λόγους βάλτε το υπόλοιπο στο ψυγείο.

Χρήση
Χρησιμοποιήστε το τονωτικό νερό για να φρεσκάρετε το δέρμα στη δουλειά ή στη θάλασσα, μετά τον καθαρισμό ή πριν από την εφαρμογή της κρέμας. Αφήστε το μερικά λεπτά να απορροφηθεί από την επιδερμίδα και μετά μπορείτε να το ταμπονάρετε.

Πληροφορία
Ο πράσινος άργιλος καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος, ενώ την αποτοξινώνει και ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος. Επίσης, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συσφίγγει τους πόρους ενώ είναι ιδανικός για λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες, όχι όμως και για ευαίσθητες.

2 σχόλια:

  1. ti diarkeia zois exei? ramona me lene kai exo email ramonamichaela@in.gr
    eyxaristo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλό μήνα.
    Η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 6 μήνες.
    Αν κάνεις τη ποσότητα που λέω, μπορείς τη μισή να τη διατηρήσεις στο ψυγείο και την υπόλοιπη να την έχεις για τις καθημερινές ανάγκες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή