Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρό δέρμα

Το ότι η ομορφιά κρύβεται στην κουζίνα μας το ξέρετε. 
Μια ενυδατική, θρεπτική κρέμα για λιπαρή επιδερμίδα είναι η παρακάτω. Όλα τα υλικά, εκτός από λάδι αβοκάντο και ίσως τη λεκιθίνη, βρίσκονται σε κάθε σπίτι.
Είναι παραλλαγή της μαγιονέζας, έχει μόνο ασπράδι αυγού που ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος και συσφίγγει τους πόρους. Το ξύδι και το λεμόνι κάνουν και αυτή την ίδια δουλειά με το ασπράδι, είναι όμως και αντισηπτικά, μικροβιοκτόνα και καλά συντηρητικά. 
Αν ξέρετε να κάνετε μαγιονέζα, είναι πανεύκολο να την φτιάξετε, αλλά και να μη ξέρετε, καιρός να μάθετε.

Υλικά
50 ml λάδι αβοκάντο
1 ασπράδι αυγού (προτιμήστε βιολογικό)
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. λεμόνι
1 κ.γ. ξύδι
1/2 κ.γ. σκόνη λεκιθίνη
Μπλέντερ ή ράβδος

Παρασκευή
Βάλτε σε ένα σκεύος το λεμόνι, το ξύδι και την λεκιθίνη και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ασπράδι και τα γυρίστε με το μείξερ μια φορά για να ανακατευτούν λίγο.
Σε σταθερή και δυνατή ταχύτητα (γιατί έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να κόψει η κρέμα),  αρχίστε να ρίχνετε το λάδι λίγο-λίγο, αλλά συνεχόμενα. 
Η κρέμα θα αρχίσει να πήζει. Όσο πιο πολύ λάδι βάζετε, τόσο πιο πηχτή θα γίνεται και επειδή είναι για λιπαρές επιδερμίδες, δεν είναι ανάγκη να γίνει πολύ πηχτή.
Την τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και την αποθηκεύουμε  στο ψυγείο. Διατηρείται περίπου 15 -17 ημέρες.

Χρήση
Πάρτε μια μικρή ποσότητα και απλώστε την σε καθαρό πρόσωπό σας, κάνοντας απαλό μασάζ, μέχρι να απορροφηθεί, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.
Επειδή η διάρκεια ζωής της είναι πολύ μικρή, να ξέρετε ότι αυτή την κρέμα, όπως και την Ενυδατική κρέμα προσώπου, μπορείτε να τις βάλετε και στο σώμα. Έτσι την καταναλώνετε πριν χαλάσει, ενυδατώνοντας και τρέφοντας το δέρμα του σώματος με ένα εξ ίσου καλό προϊόν.

Συμβουλή
Αν είστε μικρότερη των 25 - 27 χρονών, μπορείτε να αντικαταστήστε το λάδι αβοκάντο με ένα σπορέλαιο, κατά προτίμηση βιολογικό ηλιέλαιο. Η κρέμα αυτή, εκτός ότι κάνει για το δέρμα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν φαγητό, είναι κανονική μαγιονέζα. Αν όμως έχετε μεγαλύτερη ηλικία, προτιμήστε το λάδι αβοκάντο.

13 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Το λάδι αβοκάντο μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα. Το λάδι αβοκάντου είναι ένα πλούσιο λάδι, ιδανικό για όλα τα δέρματα. Τώρα εσύ μπορείς να το αντικαταστήσεις με σπορελαιο ή μείγμα από σπορέλαια. Προσπάθησε να είναι βιολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρω ότι είναι πολύ καλό, απλά ανήκω σ'εκείνο το μικρό ποσοστό του πληθυσμού που είναι αλλεργικό στο αβοκάντο (και σε πολλά άλλα!). Θα ψάξω για βιολογικό σπορέλαιο, σ'ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπορω να χρησιμοποιησω καστορελαιο η οχι.... γιατι το σπορελαιο μου φαινεται πολυ λιπαρο για την επιδερμιδα μου.....και τι μπορω να ριξω για να διαρκει περισσοτερο καιρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!!!
    Το καστορέλαιο είναι ακόμα πιο βαρύ λάδι, τώρα το χειμώνα είναι σαν να προσπαθείς να απλώσεις γράσο στο πρόσωπο σου.
    Η συγκεκριμένη κρέμα ότι και να της ρίξεις δεν διαρκεί πολύ, γιατί έχει φρέσκα υλικά!!! Πόσο μπορεί να διατηρηθεί μια σπιτική ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. που βρισκουμε το λαδι αβοκαντο και τη λεκιθινη?
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση.
      Μπορείς να τα βρεις σε φαρμακεία, αλλά και σε καταστήματα αρωματοποιίας και πρώτες ύλες καλλυντικών, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό (ψάξε στο google θα βρεις αρκετά).

      Διαγραφή
    2. Σ Ευχαριστω, ειδα στο ιντερνετ οτι υπαρχουν αρκετα , και οικονομικα. Θα φτιαξω την κρεμα μολις τελειωσει η παλια.
      Η κρεμα αυτη κανει και για την περιοχη των ματιων?
      επισης ,καπου διαβασα οτι το αβοκαντο εχει αντιηλιακες ιδιοτητες, η κρεμα αυτη ειναι και αντιηλιακη πιστευεις?
      ευχαριστω για τις αναρτησεις σου

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα.
      Ναι κάνει για την περιοχή των ματιών, εκτός και αν έχεις κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα στην συγκεκριμένη περιοχή.
      Το λάδι αβοκάντο έχει δείκτη προστασία 3-4, κάνει για τους χειμωνιάτικους μήνες που ο ήλιος δεν είναι δυνατός και δεν έχει πολλή ηλιοφάνεια, αλλά είναι πολλή λίγη για τους καλοκαιρινούς μήνες της Ελλάδας.

      Διαγραφή
    4. ευχαριστω! ποια συστατικα ξερεις να εχουν πιο εντονη αντιηλιακη προστασια? ισως μπορω να προσθεσω και καποιο

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα σας,

    μπορεί να αντικατασταθεί το ασπράδι αυγού με κάτι άλλο? Και αν ναι, με τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα!θα μπορουσα να φτιαξω κρεμα προσωπου με αλοη και να βαλω βιταμινη β,ε και c; Η δεν συνδυαζονται ολες μαζι; Γενικα τι να προσεξω με τις βιταμινες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή