Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Πανάδες – κηλίδες – διχρωμίες –κοκκινίλες

Πανάδες ή υπερμελαγχρώσεις ή μέλασμα είναι κηλίδες που εμφανίζονται  το καλοκαίρι στο πρόσωπο, στην ράχη των χεριών, στο ντεκολτέ, στους ώμους και όχι μόνο. Μπορεί να εμφανιστούν στον οποιονδήποτε, αλλά κυρίως προτιμούν τις "γυναίκες με σκούρα δέρματα" ετών 35 και πάνω.
Είναι συσσώρευση μελανίνης σε κάποια σημεία του δέρματος που οφείλεται κυρίως σε παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, αλλά και σε κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές (εγκυμοσύνη, κλιμακτήριο, εμμηνόπαυση), φωτοευαίσθητα καλλυντικά και φάρμακα (αντισυλληπτικά, αντιβιοτικά).
Επιβάλλεται η συχνή χρήση αντηλιακής κρέμας, χειμώνα - καλοκαίρι και αποφύγετε καλοκαιριάτικα να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ουσίες που προκαλούν φωτοευαισθησία (πχ. ρετινόλη).
Τα σπιτικά υλικά που καταπολεμούν τις κηλίδες, διχρωμίες ή πανάδες είναι: ελαιόλαδο, μέλι, γάλα, γιαούρτι, ντομάτα, πορτοκάλι, λεμόνι κ.α.

Λάδι για λεύκανση

Υλικά
  • 5 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • 10 κάψουλες βιταμίνη Ε
  • 10 στ. αιθέριο έλαιο λεμόνι
Παρασκευή
Βάλτε τις κάψουλες της βιταμίνης Ε σε ελάχιστα χλιαρό νερό για 1 λεπτό να μαλακώσουν, γιατί έτσι αδειάζουν πανεύκολα. 
Βάλτε το λάδι καρύδας σε ένα σκούρο μπουκαλάκι. Τρυπήστε τις κάψουλες και ρίξτε τες στο λάδι, ανακατεύοντας καλά. 
Καθαρίστε καλά την περιοχή που έχετε το πρόβλημα και τοποθετήστε λίγο από το λευκαντικό λάδι κάνοντας ελαφρό μασάζ.
Το αιθέριο λεμόνι λευκαίνει το δέρμα, ελέγχει την έκκριση σμήγματος και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
  • Χυμό φρέσκου λεμονιού (για λιπαρές επιδερμίδες).
  • Φρέσκια αλεσμένη ντομάτα.
  • Φρέσκια αλεσμένη ντομάτα και χυμό από φρέσκο λεμόνι.
  • Ελαιόλαδο και χυμό από φρέσκο λεμόνι.
  • Μέλι και χυμό από φρέσκο λεμόνι.
  • Γάλα ή γιαούρτι και χυμό από φρέσκο λεμόνι.


Χρήση
Τα απλώνετε ένα από τα μείγματα που θα διαλέξετε, σε καθαρό πρόσωπο αφήνοντας το για 10-15 λεπτά. Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό, κατόπιν βάλτε μια αντηλιακή - ενυδατική κρέμα.

Προσοχή
Αν είστε αλλεργική σε κάποιο από τα συστατικά, παραλείψτε το, χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο. 
Για να φύγουν οι πανάδες με τα προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας, θέλει υπομονή και επιμονή.

47 σχόλια:

  1. Το λάδι κατά των πανάδων με τα λεμονάκια δεν το φοράμε βέβαια όταν βγαίνουμε βόλτα στον ήλιο!
    Και γενικά όλες τις κρέμες λοσιόν με κιτροειδή που λευκαίνουν ΟΧΙ όταν εκτειθέμεθα στον ήλιο! Γιατί θα βγάλουμε κι άλλα ανεπιθύμητα στίγματα και πανάδες.
    Και ΟΧΙ αντηλιακές κρέμες με δείκτες 30 40 50 και τέτοια, γιατί αυτοί οι δείκτες έχουν τιτάνιο!

    Και είναι καρκινογόνο!
    Δεν θα πάθετε ζημιά από τον ήλιο και θα την πάθετε από το αντηλιακό!
    Ο δείκτης ποτέ να μην είναι πάνω από 15.

    Μικρό δείκτη αλλά συσσωρευτικό έχουν το σουσαμέλαιο, το Jojoba νομίζω και το έλαιο καρύδας, όπως επίσης και το αιθέριο τριαντάφυλλου.
    Κάντε μόνες σας ένα μείγμα από λαδάκια ή μια κρεμούλα με λίγο μελισσοκεράκι και ένα ανθονεράκι (και του τριαντάφυλλου ενδείκνυται, γιατί το αιθέριο που είναι πανάκριβο ποιος το βάζει στο αντηλιακό...)και θα είστε θεές.
    Μην τρελλαθούμε κιόλας που θα τρέχουμε πίσω απ τις εταιρείες λες και δεν υπάρχει ζωή χωρίς αυτές.
    Και τον ήλιο μην τον φοβάστε.
    Δεν λέω να πάτε να γίνετε ψητές, αλλά όλος αυτός ο χαμός ότι ο ήλιος κάνει κακό είναι ένα τεράστιο ψέμα.
    Το φως είναι πληροφορία. Τις ώρες που είναι πιο δυνατός η πληροφόρηση που στέλνει είναι μεγαλύτερη αν δεν αντέχεις να την πάρεις ΚΑΙΓΕΣΑΙ όπως το καλώδιο που υπερφορτώνεται.
    Μην υπερφορτώνεστε αλλά πάρτε πληροφόρηση. ... Το dna σας ξέρει...
    Τόσες γενιές και τόσοι πολιτισμοί έζησαν και δημιούργησαν κάτω απ' αυτόν τον ήλιο και τώρα θυμήθηκαν οι "επιστήμονες" ότι κάνει κακό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα μπορείτε να μου πειτε τις πηγές σας που λένε ότι το διοξείδιο του τιτανίου είναι καρκινογόνο; Επίσης και πως είναι δυνατόν να παίρνεται την ευθυνη να λέτε για αντηλιακή προστασία μόνο με λάδια; Θα ήθελα τη βοήθεια και τις επιστημονικές σας γνώσεις. Ευχαριστώ. Δεσποινα,

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ! ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟΞΙΚΟ. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ No-Nano Zinc Oxide. O δεικτης προστασιας οχι παραπανω απο 15. Οτι παραπανω απο 15 δεν βοηθα επισης το σωμα να παιρνει την βιταμιν D που χρειαζομαστε. Ξερουν πολυ καλα τι κανουν οι εταιρειες καλλυντικων γιατι ετσι γινεται ενας φαυλος κυκλος απο προβληματα και γεμιζουν ετσι οι τσεπες τους.
      Το μελισσοκερι ειναι φυσικο αντηλιακο οπως και το σουσαμελαιο.
      Κατι ακομα, Οι παναδες και ηλιακες φακιδες εχουν κανουν επισης και με την ανισσοροπια μεταλλων στον οργανισμο μας. ΠΧ. Ο χαλκος και το σιδηρο παραγουν περισσοτερη μελανινη οπως και αριστο ειναι το αμινοξεο Tyrosine-Τυροσινη που αυξανει την παραγωγη της μελανινης.
      Ενα πολυ καλο συμπληρωμα για το δερμα ειναι και το Hair Skin & Nails απο την Solgar! Εχει 2mg. χαλκου μεσα και κανει θαυματα για το δερμα. Το καρυδελαιο (λαδυ καριδιου-οχι καρυδας) ειναι απιθανο για μαυρισμα καθως αυξανει κατα τα 80% την μελανινη εν συγκριση με αλλα λαδια! Το καροτελαιο φυσικα ειναι εξισου φανταστικο.
      Καταναλωση ντοματας και καροτων βοηθανε τρομερα στο μαυρισμα.
      Καλες διακοπες!

      Πηγες: Διατροφικος συμβουλος

      Διαγραφή
    3. Για τον Ανωνυμο που ζηταει πηγες περι του τιτανιου:
      http://draxe.com/75-of-sunscreens-are-toxic-what-to-do-instead/
      http://www.doctoroz.com/videos/your-sunscreen-might-be-poisoning-you
      Ελπιζω να διαβαζεις Αγγλικα γιατι ειμαι ομογενης απο Καναδα και δεν βρισκω καταλληλες ιστοσελιδες που να αναφεροντε στην τοξικοτητα του τιτανιου στα Ελληνικα-τα πιο πολλα λινκς που βρηκα ειναι blogs.....

      Διαγραφή
    4. Στα προηγουμενα χρονια ομως ο ηλιος δεν ηταν τοσο βλαβερος και ουδεις λογος για τρυπες του οζοντος, ετσι για την ιστορια...

      Διαγραφή
  2. Όσες κρέμες, γαλακτώματα,λάδια και γενικώς καλλυντικά περιέχουν χυμούς, φλούδες ή αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι, κίτρο κτλ) απαγορεύεται να απλώνονται στην επιδερμίδα όταν υπάρχει ηλιοφάνεια. Είναι πάντα για το βραδινή περιποίηση του δέρματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο τώρα αυτό με το τιτάνιο..Το περιέχουν και οι απλές κρέμες προσώπου?Δεν ξέρουμε από που να προφυλαχθούμε πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποσες φορες την εβδομαδα μπορουμε να το κανουμε αυτο.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα.
    Το χρησιμοποιείς μόνο βράδυ, δεν θέλει καθόλου ήλιο και αρχίζεις σταδιακά.
    Δεν ξέρω το τύπο του δέρματος σου, αλλά έσυ είσαι η καλύτερη ειδικός.
    Άρχισε με μια φορά τη βδομάδα και αύξησε σιγά - σιγά τις φορές που θα το χρησιμοποιείς.
    Μετά από 1 μήνα χρήση σταμάτα να τη χρήση για 3 εβδομάδες και μετά ξανάρχισε την διαδικασία από την αρχή. Μη ξεχνάς να χρησιμοποιείς χειμώνα - καλοκαίρι αντιλιακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΧΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΦΕ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ.ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΝΩΡΙΣ.ΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΝΑ.ΠΟΙΟ ΛΑΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙΠΙΟΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με την κρεμα χεριων της ΜΑΚΡΟ VITA καθαρισαν τα χερια μου με καθημερινη χρησει

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα.
    Έγραψα σήμερα μια συνταγή πως να τις αντιμετωπίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυ ενδιαφερων!μπορουμε να το κρατησουμε στο ψυγειο μας ενα μειγμα απο μελι και λεμονι για κανενα μηνα;να το εχουμε ετοιμο ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα.
    Τα φρέσκα καλλυντικά δεν διατηρούνται τόσο πολύ. Μπορεί να το κρατήσεις για 1 βδομάδα στο ψυγείο, αλλά αν θες να κάνεις σωστή δουλειά κάθε 3 μέρες το πολύ, πρέπει να φτιάχνεις καινούργιο.
    Το πρόβλημα είναι το λεμόνι, που χρειάζεται άμεση κατανάλωση, αλλιώς χάνει όλα τα ευεργετικά συστατικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kαλημερα!ευχαριστω πολυ για την αμμεση απαντηση...δε το περιμενα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτό με το τιτάνιο εννοεις το διοξείδιο τιτανιού? Απ'όσα έχω διαβάσει θεωρείται φυσικο φίλτρο, όπως και το οξείδιο του ψευδαργύρου, που έχουν την ικανότητα να αντανακλούν την ηλιακη ακτινοβιλιά, αν και το τελευταιο ελεγχεται για αλλεργιες. το πρωτο θεωρείται ακίνδυνο,εχει κατηγορηθει μόνο στην έκδοση με μικρά νανοσωματίδια. Αλλου διαβασα επίσης οτι και τα δυο μπορουν να δημιουργήσουν ελευθερες ρίζες οδηγωντασ σε κυτταρικη βλάβη κι αλλεσ ερευνεσ λενε οτι για να προκαλέσουν βλάβη πρέπει διεισδύσουν στα κύτταρα του δέρματος πράγμα όμως που δεν συμβαίνει και υποστηριζουν οτι παραμένουν στην επιφάνεια του δερματος και στην εξωτερικη του στοιβάδα.άντε βρες άκρη..βέβαια μεσ τα αντηλιακα υπάρχουν και τόσα άλλα επίσης συστατικά που μπορεί κι ο συνδιασμός τους να προκαλεί κάτι.καλό είναι γενικά να είμαστε επιφυλακτικοι.και πάντα η υπερβολή βλάπτει. καποια λεπτά στον ήλιο αναλογα με το χρώμα μας εξαρταται το πόσο κ το σώμα μας παραγει τη βιταμίνη D,τα αντηλιακά το εμποδίζουν.εντελως εκτεθειμένοι δε θα το ελεγα,πιστέυω κ γω στην πληροφορηση κι οχι στην υπερφόρτωση(παντός είδους).καλύτερα κατι πιο ελαφρύ και λιγότερο στον ήλιο , παρά χίλια δύο και πολλές ώρες με αυτά στον ήλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ κάτι παρόμοιο έχω διαβάσει αλλά έναας φίλος μου χημικός χρησιμοποιεί μόνο πεπανθόλ και στα παιδιά του αντί για αντιηλιακό. Δεν παίρνω ευθύνη για τη χρήση της αλλά η απάντησή του ήταν να μείνω μακριά απο αυτά τα "φυσικά" αλλά και τα χημικά φίλτρα. Είναι προτιμότερη η χρήση κάποιου λαδιού με φυσικό δείκτη προστασίας (σησαμέλαιο, λάδι καρύδας, καροτέλαιο, φουντουκέλαιο κ.α.) εγώ βρήκα ένα σε πολύ καλή τιμή μπορείς να το δείς εδώ http://n-cosmetics.gr/eshop/index.php?route=product/product&path=81&product_id=50 και είναι 100γρ. ενώ γενικά στο εμπόριο έίναι τα 80γρ τουλάχιστον 30% πάνω η τιμή. Επίσης πήρα κια κάτι ακόμα και τα μεταφορικά ήταν δωρεάν, δε θυμάμαι να σου πώ το ποσό αλλά μπορείς να πληροφορηθείς απο τη σελίδα!!!

      Διαγραφή
  12. ΑΝΝΑ!Καλησπερα κ συγχαρητηρια για ολες αυτες τις υπεροχες πληροφοριες!!θα ηθελα να ρωτησω εχω ροδοχρου νοσος δηλαδη εντονη ερυθροτητα κ κοκκινιλες κ το βραδυ δεν μπορω να εφαρμοσω καμια ενυδατικη κρεμα γιατι φουντωνω παρα πολυ!μου συστησανε coconut oil k jojoda oil αλλα φοβαμαι να τις εφαρμοσω για τον ιδιο λογο!!!μπορω να εφαρμοσω μονο 1-2 σταγονες τοπικα για δοκιμη???εχω ακαρεα (τα λεγομενα demodex)κ εχω διαβασει οτι τρεφονται με το λαδι του προσωπου κ δεν θα ηθελα να επιδεινωσω την κατασταση με τα συγκεκριμενα λαδια : ) Πριν τις εφαρμοσω να τις διαλησω με λιγο νερο στο χερι η τις βαζω κατευθειαν??κ μια τελευταια ερωτηση θα ηθελα να μου πειτε μια καλη ενυδατικη και αντιφλεγμονωδη μασκα για το συγκεκριμενο προβλημα χωρις να ξηραινει το δερμα μου γιατι εχω ηδη πολυ πολυ ξηρο δερμα(εχω δοκιμασεικομπρεσες χαμομιλιου αποτελεσμα πολυ ξηρο δερμα αλλα αποτελεσματικο για αλλου τυπου δερματα)!Αμα γνωριζετε κατι θα ηθελα πολυ να με ενημερωσετε σας ευχαριστω πολυ καλη σας μερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα.
    Αν κατάλαβα καλά θες κάτι για ενυδάτωση ξηρού δέρματος.
    Θα έχεις επισκεφτεί ειδικό, αλλά για τους δικούς σου λόγους στρέφεσαι στα φυτικά καλλυντικά.
    Θα πρέπει να κάνεις πειράματα με ελάχιστη ποσότητα κάθε φορά με διαφορετικό λάδι.
    Η δοκιμή θα γίνεται πάντα πριν πας για ύπνο.
    Ξεκίνα με με 1 σταγόνα λάδι καρύδας (coconut) που θα την απλώσεις πίσω από το λοβό του αφτιού σου και προς τα πλάγια του λαιμού, σε νωπό δέρμα ή ανακάτεψε το λάδι με 1 σταγόνα νερό.
    Περίμενε για 24 ώρες και δες αν σου δημιούργησε ερυθρότητα.
    Εκείνο που θα σε βοηθήσει για να αντιμετωπίσεις τις κοκκινίλες είναι η βιταμίνη Β5 ή πανθενόλη που μπορείς να αναμείξεις με το λάδι, βρες όμως ποιο λάδι σου ταιριάζει και δεν σου προκαλεί πρόβλημα.
    Το καλό με τα λάδια είναι ότι χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα και απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Η ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΙΣ ΠΑΝΑΔΕΣ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω επαθα μελασμα υστερα απο fractional lazer..δε με ενοιαζαν τοσο στα μαγουλα οσο οταν εβγαλα στο ανω χειλος!!κοινος..μουστακι!!στην αρχη με"πηρε απο κατω"στη συνεχεια ομως..ειπα οκ δε θα πεθανω κιολας κα χαλαρωσα!!ερωτηση:τελικα οντως επιτρεπετε το λεμονι το καλοκαιρι(βραδυ)ή μπορει να χειροτερεψει τη κατασταση??..(να βγαλω κ μουσι!!!!!!)μου προτιναν παλι αλλο lazer το χειμωνα..σιγουρα θα εξαφανηστουν...αλλα μηπως αργοτερα γινω και χειροτερα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Και φυσικά δεν θα πεθάνουμε!!
      Ναι το λεμόνι, είτε σαν αιθέριο, είτε σαν χυμός επιτρέπεται μόνο το "βράδυ" και βοηθά, αλλά θέλει επιμονή και υπομονή.
      Δεν μπορώ να σε βοηθήσω για το λέιζερ, θα πρέπει να ρωτήσεις, όχι ένα, αλλά 2-3 δερματολόγους για πάρεις την τελική απόφαση.

      Διαγραφή
  16. Τα αιθερια ελαια απο που μπορω να τα προμηθευτω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταστήματα με πρώτες ύλες καλλυντικών. Βάλε στο google καταστήματα Αρωματοποιίας και Καλλυντικών Πρώτες Ύλες
      |Χρυσός Οδηγός ή http://www.xo.gr/dir-az/A/Aromatopoiias-kai-Kallyntikon-Protes-Yles/Athina/ κάνε μια έρευνα, για να δες πιο κατάστημα είναι πιο κοντά σε σένα.

      Διαγραφή
  17. Κική καλημέρα και συγχαρητήρια για την απίθανη έρευνα και δουλειά! Αφαίρεσα κάποια καλοήθη δερματικά ογκίδια σε γνωστό Αντικαρκινικό Κέντρο που ωστόσο μου άφησαν κάτι σημάδια λες και με κάψανε με κείνα τα σίδερα στο Μεσαίωνα! Ειδικά αυτό στο μπράτσο μου βαθούλωσε κιόλας! Ναι, τόσο καλή δουλειά κάνουν οι "πλαστικοί χειρουργοί" στο πόπολο κι όποιον πάρει ο Χάρος. Ψάχνω λοιπόν "κάτι" που να επουλώσει, να "ραφινάρει" λίγο κείνα τα σημεία που μοιάζουν με πατόχαρτο Νο 1 και να εξαφανίσει τα σημάδια αυτά (μιλάμε για χάλι μέγα...) και να "αλφαδιάσει" το δέρμα στο σημείο της δερματικής βύθισης διότι πρόκειται για εμφανέστατα σημεία. Σε παρακολουθώ συνεχώς, οπότε ελπίζω να βρω την απάντησή σου στη στήλη. Χίλια ευχαριστώ και πάλι συγχαρητήρια-Νταβίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Δεν ξέρω πότε έκανες την επέμβαση, έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα? Συνήθως δίνουν μετά αναπλαστική κρέμα. Χρησιμοποίησες?
      Σύντομα θα γράψω μια συνταγή για σημάδια και ουλές.

      Διαγραφή
    2. Έχω χρησιμοποιήσει το sweden bitter για παλιά ουλή στο πόδι από χτύπημα.Εβαζα κομπρεσες με αυτό το βάμμα για 30 ημέρες περίπου και εξαφανίστηκε εντελώς.Το σημάδι ήταν τέτοιο,που όταν μαύριζε το ποδι,αυτό έμενε λευκό.
      Ελπίζω να φανεί χρήσιμο.

      Διαγραφή
  18. επισης και φετες αγγουριου για περιπου 15-20 λεπτα και ξεβγαλμα με χλιαρο νερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου κικη...καταρχας συγχαρητηρια..
    το δικο μου προβλημα ειναι παναδες ακριβως κατω απο τα ματια εκει που ειναι κ οι μαυροι κυκλοι. εχουν παρουσιαστει τα τελευταια χρονια κ φαινεται ασχημο ειδικα στο ενα ματι. κατι φορες που ειμαι κουρασμενη νομιζουν οτι εχς φαει μπουνια..εχω παει στο δερματολογο σε δυο κιολας μου ειπαν οτι ειναι παναδα κ οτι δεν γινεται λευκανσει γιατι ειναι πολυ κοντα στο ματι κ ειναι επικινδυνο..τι μου προτεινεις να βαζω τουλαχιστον να μην φαινεται πολυ..να κανω μασκες με καποιο συγκεκριμενο προιον.. θα περιμενω την απαντηση σου....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου! Μην τρελένεσαι όλοι έχουν κάποιες ατέλειες μην επιτρέπεις σε αυτές να σε ρίξουν ψυχολογικά.. Η αλήθεια είναι ότι λόγο της περιοχής είναι λίγο θέμα η επίλυση του προβλήματός σου. Μία φίλη μου που έχει πρόβλημα με πανάδες βρήκε κάτι σε αυτό το site http://n-cosmetics.gr/eshop/index.php?route=product/category&path=62 αλλά νομίζω έστειλε e-mail και της έκαναν κάτι που δεν υπάρχει στο eshop ωστόσο δεν της κόστισε πολύ και είδε διαφορά.. Κάνε μία προσπάθεια και σου εύχομαι καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα Κική ,,έχω kηλιδες κ παναδες στο πρόσωπο.,είχα ακούσει ναλενε να βάζω κάθε βράδυ γιαμια βδομαδα χυμό λεμονιού κ να το αφαιρώτο πρωί αλλά δεν ειδα μεγαλη διάφορα..έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο..ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Βιάζεσαι πολύ, όλα θέλουν τον χρόνο τους και την επιμονή του, αφού είδες διαφορά έστω και μικρή, κατά εμέ πρέπει να συνεχίσεις.
      Αν θες τώρα πιο γρήγορα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε 50 ml από κάποιο λάδι (πχ. ελαιόλαδο, κουρκουμέλαιο, λάδι αχίλλειας), προσθέτοντας 8-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι και 2-3 σταγόνες βιταμίνη Ε, αλλά και αυτό θέλει τον χρόνο του.

      Διαγραφή
  21. Καλησπερα έχω παναδα στο μουστακι μόνο με λεμόνι γίνεται δουλειά και σε πόσο καιρό θα δω διαφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαβασα τα αρθρα της κυριας απο τον Καναδα σχετικα με τα αντηλιακα. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λεει οτι το οξειδιο του ψευδαργυρου και του τιτανιου ειναι καρκινογονα.Απεναντιας λεει οτι χρησιμοποιουνται σε παιδικα αντηλιακα.γιατι ΔΕΝ απορροφονται απο τον οργανισμο, ωστε να επιδρασουν στα οργανα μας.Επισης λεει οτι ανακλουν την υπεριωδη ακτινοβολια και δεν της επιτρεπουν να εισχωρήσει στο δερμα.. Το μονο αντιαισθητικο ειναι οτι λευκαίνουν το δερμα (γιαυτο αλλωστε ανακλαται η υπεριωδης), και γιαυτο χρησιμοποιουν ενα οξειδιο του ψευδαργυρου πιο λεπτόκοκκο (νανολεπτοκοκκο) . Η μεγαλη εκθεση στον Ηλιο βλαπτει λογω της τρυπας του Οζοντος. Προσοχη λοιπον και οχι. . . .παλλικαριες με τον Ηλιο. ΠιΖητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπορει καποιος να με πληροφορησει ποσο % βιταμινη Ε μπορουμε να βαζουμε στα διαφορα καλλυντικά σκευάσματα ;; Το ζηταω γιατι δεν συμφερει οικονομικα να αγοραζει κανεις Βιτ Ε σε καψουλες οταν τα μαγαζια της Σωκρατους και της Γερανιου, την πουλανε χυμα. ΠιΖητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπορει καποιος να με πληροφορησει ποσο % βιταμινη Ε μπορουμε να βαζουμε στα διαφορα καλλυντικά σκευάσματα ;; Το ζηταω γιατι δεν συμφερει οικονομικα να αγοραζει κανεις Βιτ Ε σε καψουλες οταν τα μαγαζια της Σωκρατους και της Γερανιου, την πουλανε χυμα. ΠιΖητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα! εγώ τις αντιμετώπισα τις πανάδες προσώπου και τις κηλίδες με κρέμες από μια πολλή γνωστή μάρκα!! ήταν πολύ αποτελεσματική πραγματικά! σας τις συνιστώ ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΩΑΝΝΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ? ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ?

      Διαγραφή
    2. Ποια κρεμα αγορασες;

      Διαγραφή
  26. ποια ηταν η εταιρεια??και σε ποσο διαστημα ειδες διαφορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ναι ιωαννα, μπορεις να μας πεις την εταιρεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Nα προτιμήσω ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ με:αιθέρια έλαια λεμονιού, tea tree,λεβαντίνης,εκχύλισμα μουριάς λαδι τζοτζόμπα, σησαμέλαιο και νυχτολούλουδο ή
    ΛΑΔΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ με:αβοκαντέλαιο,σησαμέλαιο αμυγδαλέλαιο και αιθέριο έλαια λεμονιού, περγαμόντο,αχίλλειας .

    Επιπλέον επειδή έχω δοκιμάσει δεκάδες επώνυμα προιόντα όποια θέλει μπορώ να της στείλω τον κατάλογο με όλα αυτά που δεν κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΕ για να μην ξοδεύεται τζάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. βγηκα στον ηλιο με λιγο λεμονι στο προσωπο 3-4 φορες, μου δημιουργηθηκαν καποιες κοκινιλες, ειναι μονιμες? αν οχι πως αντιμετοπιζονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ. ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΕΣ ΜΕΡΕΣ.

      Διαγραφή
  31. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΖΩ ΠΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ 26 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΒΓΑΙΝΩ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ Η ΘΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ? ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΒΑΣΣΑΜΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΞΩ. ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΕΥΑΙΣΘΗΤΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΕ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΞΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ. ΚΑΙ ΓΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑΜΑΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή