Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Μάσκα προσώπου με φράουλες για λάμψη


Οι φράουλες είναι από τα ωραιότερα φρούτα. Βοηθούν στη χολή, στα νεφρά, στα αρθριτικά στην αναιμία κτλ.
Οι φράουλες, εκτός των άλλων, είναι βασικό συστατικό πολλών προϊόντων ομορφιάς που κυκλοφορούν στην αγορά. Περιέχουν σαλικυλικό οξύ που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
Με την πάροδο του χρόνου, ο οργανισμός αδυνατεί να κάνει μόνος αυτή την διαδικασία και έτσι επέρχεται και η γήρανση του δέρματος. Πάμε λοιπόν, να την βοηθήσουμε.

Για κανονικά και μεικτά δέρματα
Υλικά
  • 8- 10 φράουλες
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 / 2 κ.γ. ελαιόλαδο
Παρασκευή

Πολτοποιείστε τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο, αφήνοντας τη για 10 -15 λεπτά. Κατόπιν ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό, βάζοντας μια ενυδατική κρέμα.

Για λιπαρά δέρματα
Υλικά
  • 8-10 ώριμες φράουλες
  • 1 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 2 κ.γ. μέλι
Παρασκευή
Πολτοποιείστε τις φράουλες με όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Πρέπει να γίνει μια πηκτή μάσκα, διαφορετικά προσθέστε λίγο μέλι ακόμα. Απλώστε στο πρόσωπο αφήνοντας την για 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρέστε με μπόλικο χλιαρό νερό. Εξαφανίζει τη γυαλάδα.
Συμβουλή
Όσες έχετε βιταμίνη Ε, δεν το συζητώ, προσθέστε μια κάψουλα στη μάσκα σας. Επίσης αν δεν βρείτε φρέσκες φράουλες, χρησιμοποιήστε μαρμελάδα φράουλας, κάνει περίπου την ίδια δουλειά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου