Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ρeeling κουρκουμά

Απολέπιση σώματος μπορείτε να κάνετε εύκολα και διασκεδαστικά με υλικά, που ίσως έχετε στην κουζίνα σας. Κατάλληλο για όλα τα δέρματα.
Το πίλινγκ αποβάλει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, μειώνει σταδιακά τα διάφορα σημάδια  χαρίζοντας ομαλότερη, πιο λεία και πιο λαμπερή επιδερμίδα.
Η κουρκούμη που περιέχει είναι αντισηπτικό, αντιβακτηριδιακό, απολυμαντικό για εκδορές και εγκαύματα, αντιφλεγμονώδες, επουλωτικό υλικό, χωρίς τις παρενέργειες των χημικών και συγχρόνως καταπολεμά τη ψωρίαση και την ακμή. Το χαμομήλι είναι καταπραϋντικό, τονωτικό αλλά και αντισηπτικό.

Υλικά
1 κ.γ. κουρμουμά
4 κ.σ.σιμιγδάλι
αφέψημα με χαμομήλι
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Παρασκευή
Ανακατέψτε λίγο κουρκουμά μαζί με το σιμιγδάλι, μετά  προσθέστε το αφέψημα, ώστε να γίνει ένα πηκτός χυλός. Στο τέλος προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε καλά.

Χρήση 
Μπείτε στην μπανιέρα, βρέξτε το σώμα σας, απλώστε το χυλό κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και επιμένοντας στα σημεία που θέλετε.
Ξεβγαλθείτε με νερό και πλυθείτε κανονικά.

1 σχόλιο: