ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Ενυδατική λοσιόν προσώπου με λάδι αβοκάντο

Υπάρχουν πολλές ενυδατικές λοσιόν, προσωπικά προτιμώ αυτές που έχουν σαν βάση το νερό, που είναι εύκολες στη χρήση, αλλα και στην παρασκευή.
Για να φτιαχτεί και να διατηρηθεί η λοσιόν αρκετά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όχι απλό νερό ή αφέψημα, αλλά κάποιο ανθόνερο, ίσως φυσιολογικό ορό ή αν δεν έχετε τίποτα από αυτά, τότε το αποσταγμένο νερό κάνει μια χαρά. Επίσης για περισσότερη ενυδάτωση θα πρέπει να προστεθεί λίγο φυτικό λάδι, μέσα στο οποίο θα διαλυθούν οι βιταμίνες. Αν χρησιμοποιήσετε βιταμίνη Ε, που είναι ένα πολύ καλό θρεπτικό και ακίνδυνο συντηρητικό, η λοσιόν θα είναι για όλες τις ώρες, αντιθέτως αν προσθέσετε βιταμίνη Α, θα είναι μόνο για βράδυ.
Τέλος αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κάποιο αιθέριο για περισσότερη ενίσχυση.
Φυσικά αυτό σημαίνει ότι το έλαιο, επειδή είναι ελαφρότερο από το νερό, θα είναι συγκεντρωμένο στο πάνω μέρος, όμως με ένα απλό κούνημα η λοσιόν ομογενοποιείται.

Υλικά
35 ml μαστιχόνερο ή ροδόνερο
15 ml λάδι αβοκάντο
1 κάψουλα βιταμίνης Ε
1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαστίχα (αν βάλετε μαστιχόνερο) 
ή 1 - 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο (αν βάλετε ροδόνερο)

Παρασκευή
Μουσκέψτε τη βιταμίνη σε χλιαρό νερό για 1-2 λεπτά για να την αδειάσετε εύκολα.
Ζεσταίνετε ελαφρώς το λάδι σε μπεν μαρί (bain-marie), αφού ζεσταθεί, προσθέστε την βιταμίνη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίξτε σε ένα σκούρο αποστειρωμένο μπουκάλι των 50 ml  όλα τα υλικά, κλείστε το μπουκάλι και ανακινήστε καλά.
Διατηρείται για 1-2 μήνες περίπου, για αυτό και η ποσότητα είναι μόνο 50 ml.

Χρήση 
Ανακινήστε το μπουκάλι πριν την χρήση ώστε να το λάδι να απλωθεί παντού. 
Βρέξτε με τη λοσιόν ένα βαμβάκι και περάστε με αυτό, μετά από καθαρισμό, πρόσωπο - λαιμό - ντεκολτέ. Μη παραλείψετε την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου