Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Κρέμα διόρθωσης και ενίσχυσης εύθραστων νυχιών

Τα εύθραυστα νύχια χρειάζονται συχνή περιποίηση για να μην χάνουν την υγρασία, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται.
Ένας εύκολος τρόπος για να τα δυναμώσετε και να τα κάνετε περισσότερο ανθεκτικά είναι το βούτυρο (περιέχει λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, Ε και D), ενώ παράλληλα θα φροντίσει να αποκτήσουν ελαστικότητα, θα τα ενυδατώσει και θα διατηρήσει μαλακή την επιδερμίδα γύρω από αυτά.

Υλικά

    2 κ.σ. βούτυρο κακάο ή τετηγμένο βούτυρο (που διατηρείται εκτός ψυγείου)
    1/2 ml βιταμίνη Β5 (πανθενόλη)
    1 πρέζα αλλαντοΐνη

Παρασκευή
Ζεστάνετε ελαφρώς το βούτυρο ώστε να μαλακώσει.
Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα με ένα μίξερ το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά και αδειάστε το μείγμα σε ένα σκούρο, αποστειρωμένο βαζάκι.
Το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, βάλτε ελάχιστη κρέμα στα νύχια χεριών και ποδιών, κάνοντας ένα καλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί. Το επόμενο πρωί πλένεστε κανονικά.

Συμβουλές
  • Καλό είναι να προτιμάτε διαλυτικά νυχιών χωρίς ασετόν, καθώς τα ξηραίνει πολύ.
  • Μη κόβετε τα πετσάκια που είναι ο σύνδεσμος μεταξύ δέρματος και νυχιού. Μετά το μασάζ με τη κρέμα θα μαλακώσουν, έτσι μπορείτε να τα σπρώξε τα προς τα πάνω με ένα ειδικό εργαλείο ή με ένα βουρτσάκι.
  • Φορέστε πάντα γάντια όταν έρχεστε σε επαφή με νερό και απορρυπαντικά, γιατί κάνουν πολύ μαλακές τις άκρες των νυχιών και  τα ξεφλουδίζει.
  • Εάν δε δυναμώνουν, παρά τη φροντίδα που τους παρέχετε, επισκεφτείτε ένα δερματολόγο για να εντοπίσετε την αιτία της αδυναμίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου