Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Λάδι για καταστραμμένα, ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο ήλιος, το κρύο, η ζέστη, ο αέρας, η θάλασσα, οι βαφές, οι μεζ, το πιστολάκι, η κακή διατροφή και το πέρασμα των χρόνων καταστρέφουν την τρίχα και μειώνουν την εσωτερική της υγρασία των μαλλιών.
Το αποτέλεσμα είναι κατεστραμμένες άκρες, ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά. Αντιμετωπίστε τις καταστραμμένες άκρες με ένα καλό κούρεμα. Για να μη βρεθούν ξανά σε αυτή την κατάσταση χρειάζεται συχνή ενυδάτωση με λάδι και βιταμίνες.
Οι απαραίτητες βιταμίνες για τα μαλλιά σας είναι το σύμπλεγμα της βιταμίνης Β, η βιταμίνη Α, Ε και C,  που έχουν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση.
Η παρακάτω συνταγή κάνει τα μαλλιά απαλά και ευκολοχτένιστα, τα ενυδατώνει, δεν λαδώνει ούτε τα βαραίνει.

Υλικά
  • 1 κούπα δυνατό αφέψημα πολυτρίχι
  • 1/2 κούπα  δαφνέλαιο
  • 1/2 λάδι αχιλλαία ή καστορέλαιο
  • 2 κάψουλες μουρουνέλαιο
  • 1/2 κούπα χυμό αλόης
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. σκόνη λεκιθίνης
  • 1 κ.γ. σκόνη μαγιά μπύρας
  • 10 σταγ. αιθέριο έλαιο ιλάνγκ - ιλάνγκ
  • 1/2 ml  από: βιταμίνη Α τη βιταμίνη Β, 
  • 1/3 κ.γ. βιταμίνη C
  • 1/2 ml ή 2 κάψουλες βιταμίνης Ε
Παρασκευή
Αν είστε ανοιχτόχρωμες, αντικαταστήστε το δαφνέλαιο με λάδι χαμομηλιού.
Βράστε 1 κούπα νερό με 4 κ.σ. πολυτρίχι για 5 λεπτά και  αφήστε το να γίνει χλιαρό.
Σουρώστε το καλά σε ένα φίλτρο του καφέ πιέζοντας με ένα κουτάλι το φυτό.
Ρίξτε το αφέψημα σε ένα αποστειρωμένο βάζο των 500 ml, και διαλύστε μέσα  πρώτα τη βιταμίνη C, την λεκιθίνη, μαγιά, την αλόη και τέλος το μέλι φροντίζοντας να αναμειχθούν καλά τα υλικά (χρησιμοποιείστε μίξερ ή μπλέντερ).
Μουσκέψτε για 1-2 λεπτά σε λίγο χλιαρό νερό τις κάψουλες της βιταμίνης Ε και το μουρουνέλαιο, ώστε να αδειάσουν εύκολα.
Ρίξτε στο υδαρές μείγμα πρώτα τα λάδια, μετά το αιθέριο έλαιο, το μουρουνέλαιο και τέλος τις υπόλοιπες βιταμίνες ανακατεύοντας καλά με το μίξερ.
Ανακινήστε καλά πριν κάθε χρήση. Διατηρείται για 5-6 μήνες.

Χρήση σαν μάσκα
Βάλτε σε ένα μπουκάλι με ελεγχόμενη ροή (απλικατέρ) το ελαιόλαδο και περάστε με αυτό τις ρίζες. Κατόπιν βάλτε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας, πάρτε μια τούφα μαλλιών και απλώστε το λάδι τρίβοντας ελαφρά και με τις δυο παλάμες. Επαναλάβετε την διαδικασία ώστε να καλυφτεί όλο το μαλλί με λάδι.
Χτενίστε πρώτα με τα δάκτυλα σας και μετά με χτένα. Αν έχετε μακριά μαλλιά πιάστε τα με ένα κλάμερ στην κορυφή του κεφαλιού. Τυλίξτε το κεφάλι σας με νάιλον μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα.
Αφήστε το λάδι στα μαλλιά σας όση περισσότερη ώρα μπορείτε και όλο το βράδυ να μείνει τόσο το καλύτερο. Όταν είναι να λούστηκε, μη βρέξτε τα μαλλιά σας, απλώς βάλτε λίγο σαμπουάν στο ένα χέρι σας και με τα δάκτυλα του άλλου χεριού βάλτε το σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών σας φροντίζοντας να πάει παντού και κάντε ελαφρύ μασάζ.
Κατόπιν ρίξτε λίγο χλιαρό νερό εξακολουθώντας το μασάζ. Μετά ξεβγάλτε τα και επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειάζεται 1-2 φορές, ώσπου να τα νιώσετε καθαρά.

Χρήση καθημερινή
Βάλτε λίγο λάδι στις παλάμες σας και τρίψτε τις άκρες των μαλλιών σας. Κατόπιν περάστε τις παλάμες σας πάνω από όλο το μήκος των μαλλιών σας, Το αποτέλεσμα είναι μαλακά, ευκολοχτένιστα, ενυδατωμένα, λαμπερά και όμορφα μαλλιά.

Συμβουλή
Απλώνετε το σαμπουάν σε όλο το κεφάλι σας και όχι συνεχώς στο ίδιο σημείο (συνήθως στο κέντρο του κεφαλιού) προκαλεί τριχόπτωση στο σημείο εκείνο. Αυτό το λάθος το κάνουν συνήθως οι άντρες. Ούτε η  μεγάλη δόση σαμπουάν δεν κάνει καλό στα μαλλιά,  1 κουταλάκι του γλυκού σαμπουάν είναι αρκετό για κάθε λούσιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου