ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Αλλαντοΐνη


Η αλλαντοϊνη είναι χημική ένωση με τον τύπο C4H6N4O3, ονομάζεται επίσης 5-ureidohydantoin ή glyoxyldiureide.
Παράγεται φυσικά από πολλούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ζώων, των φυτών και των βακτηριδίων. Στα περισσότερα θηλαστικά, εκτός από τον άνθρωπο και τον πήθικο, η αλλαντοϊνη παράγεται κατά την διαδικασία οξείδωσης του ουρικού οξέος. Την βρίσκουμε επίσης σε πολλά βοτανικά εκχυλίσματα, όπως καμφοράς, ρίζες του σύμφυτου, ζαχαρότευτλα, σπόρους καπνού, χαμομήλι, λάχανα, σιτάρι.
Η  αλλαντοΐνη είναι άοσμη, ασφαλής, μη-τοξική, μη-αλλεργιογόνα και μη ερεθιστική ουσία και συμβατή με πρώτες ύλες καλλυντικών.
Η καλλυντική αλλαντοϊνη είναι 100% αγνή, λευκή, λεπτή, κρυσταλλική σκόνη και χρησιμοποιείται  σε προϊόντα στοματικής υγιεινής (οδοντόπαστες, στοματικά διαλύματα), σε καλλυντικά προϊόντα (σαμπουάν, σαπούνια, κραγιόν, κρέμες ξυρίσματος, προϊόντα μαυρίσματος, αφρόλουτρα, ζελέ μαλλιών, πούδρες για μωρά, λοσιόν και κρέμες) για την ενυδατική και κερατολυτικής της σύστασης Δηλαδή, μαλακώνει την κερατίνη ουσία και δεσμεύει την υγρασία πιο αποτελεσματικά, βοηθώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος να πέσουν, έτσι το δέρμα διατηρεί περισσότερο νερό, με αποτέλεσμα λεία και πιο μαλακή επιδερμίδα.
Είναι ακόμα γνωστή για τις επουλωτικές (ενισχύει την επιδερμικό πολλαπλασιασμού των κυττάρων και  προάγει την αναγέννηση των κατεστραμμένων επιθηλίων), καταπραϋντικές, μαλακτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Ιδανική για  προϊόντα φροντίδας και επανόρθωσης ευαίσθητης, ερεθισμένης, ξηρής επιδερμίδας.
Η αλλαντοΐνη χρησιμοποιείται επίσης σε φάρμακα για ακμής, μολυσματικό κηρίο, το έκζεμα, ψωρίαση, εγκαύματα, ουλές, ηλιακά εγκαύματα, σκασμένα χείλη, επιχείλιος έρπης, εξάνθημα από την πάνα, και παρόμοιους ερεθισμούς του δέρματος.
Η αλλαντοΐνη δεν διαλύεται σε έλαια και είναι ελάχιστα διαλυτή στο νερό, διασπείρεται όμως και στα δύο.
Είναι αποτελεσματική σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, συνήθως από 0,1% έως 2%.
Ενσωματώστε την αλλαντοΐνη κατά προτίμηση στο τέλος της παρασκευής του καλλυντικού σας. Αναμείξτε αρκετή ώρα για καλή ομογενοποίηση των συστατικών.
Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν με αλλαντοΐνη, για καλύτερο αποτέλεσμα καθαρίσετε την περιοχή καλά πριν τη χρήση του. Η καλύτερη εφαρμογή είναι συνήθως μετά το μπάνιο ή ντους, ενώ το δέρμα είναι ακόμα υγρό. Απλώστε στο δέρμα μόνο, αποφεύγοντας τις ευαίσθητες περιοχές, όπως μάτια, μέσα στο στόμα και μύτη, κολπική ή περιοχή βουβωνική χώρα, εκτός εάν ο γιατρό σας κατευθύνει με άλλο τρόπο.
Προφυλάξεις
Μακριά από τα παιδιά, μη το καταπίνετε, μη το εισπνέετε, όχι επαφή με τα μάτια. Διατηρήστε τη  σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από φως και υγρασία, σε καλά κλεισμένο γυάλινο μπουκάλι ή βάζο.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε!Την είχα ακούσει αλλά δεν ήξερα τι ήταν!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή