Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Λάδι για σημάδια και ουλές

Οι ουλές, τα σημάδια από τραύματα ή ακμή, δεν επηρεάζουν την υγεία του οργανισμού, παρά μόνο την προσωπική ψυχολογία και ομορφιά.
Το λάδι αυτό είναι ένα φυσικός τρόπος ήπιας θεραπείας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι τα φυσικά καλλυντικά για να έχουν αποτέλεσμα, θέλουν περισσότερο χρόνο, άρα και υπομονή. 
  
Υλικά
  • 8 κ.σ. βαλσαμέλαιο
  • 2 κάψουλες μουρουνέλαιο ή Fish Oil
  • 5 κάψουλες βιταμίνης Ε
  • 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα 
  • 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι

Παρασκευή
Βάλτε τις κάψουλες σε λίγο χλιαρό νερό και αφήστε τις να μουλιάσουν για 1-2 λεπτά.
Στο μεταξύ αποστειρώστε ένα μικρό, σκούρο, γυάλινο μπουκαλάκι των 50 ml (αν είναι με δοσομετρητή, θα σας διευκολύνει στη χρήση), ρίχνοντας καυτό νερό και μετά λίγο καθαρό οινόπνευμα, αφήνοντας το ανάποδα να στεγνώσει σε καθαρή πετσέτα.
Τρυπήστε τις κάψουλες και ρίξτε το περιεχόμενο τους στο μπουκάλι.
Προσθέστε το βαλσαμέλαιο και στο τέλος τη λεβάντα, για τις πολύτιμες ιδιότητες και το άρωμα της που θα καλύψει τη μυρωδιά του ιχθυέλαιου και το λιβάνι.
Ανακινείστε καλά όπως και κάθε φορά πριν την χρήση του.

Χρήση
Απλώστε το λαδάκι στις ουλές κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ, μέχρι να απορροφηθεί.
Το λαδάκι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε βράδυ και πρωί. Αν το χρησιμοποιήσετε πρωινές ώρες, βάλετε απαραιτήτως μετά μια αντηλιακή κρέμα στα σημεία που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Προσοχή !!!
Για τυχόν αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά του.

1 σχόλιο:

  1. Άλλα επίσης λάδια που βοηθούν στη επούλωση είναι το λάδι αχιλλείας, είτε το βρείτε το φυτό και το εκχυλισετε μόνες σας σε ένα ωραίο λάδι, (και το ελαιόλαδο είναι μια χαρά) είτε το βρείτε σε αιθέριο (έχει ένα βαθύ μπλε όπως αυτό το "γερμανικού" χαμομηλιού και μοσχοβολά το αζουλένιο).
    Επίσης πολύ καλό για την ανάπλαση είναι η ασιατική σεντέλα (gotu kola) σε συνδυασμό με λεβάντα και γεράνι! αυτό πρέπει να είναι καλό και για ραγάδες.
    Πολύ καλό επίσης το αιθέριο του Πατσουλί, ενώ ο ελίχρυσος αναδομεί μέχρι τις βαθειές στιβάδες του δέρματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή