Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ελιξίριο για σκασμένα χείλη

Αν θέλετε να έχετε ωραίο χαμόγελο, πρέπει να περιποιείστε τα χείλη και τα δόντια σας. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασία, τα συχνά μπάνια προκαλούν ξηρότητα και αφυδάτωση με αποτέλεσμα σκαμμένα χείλη.
Ας δούμε μαζί, πως θα προετοιμάσετε ένα ελιξίριο για τα σκασμένα χείλη. Τα υλικά που χρειάζονται υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κουζίνα.

Υλικά
  • 2 κ.σ. βούτυρο (όχι σοφτ)
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 πρέζα σκόνη κανέλα
  • 1 κάψουλα βιταμίνη Ε
Παρασκευή
Βάλτε σε μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο μαζί με την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσέξτε να μην το ζεματίσετε.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Μουλιάστε τη βιταμίνη για 1-2 λεπτά σε χλιαρό νερό, ώστε να μπορέσετε να την αδειάσετε εντελώς.
Προσθέστε στο χλιαρό βούτυρο το μέλι και τη βιταμίνη ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα μίξερ χειρός ή τη φραπεδιέρα.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο, σκούρο βαζάκι και αφήστε το να κρυώσει τελείως. Διατηρείται στο ψυγείο. Απλώστε λίγο στα χείλη σας όσο συχνά θέλετε.

Συμβουλή
Η αποστείρωση γίνεται ρίχνοντας στο σκεύος πρώτα καυτό νερό και μετά οινόπνευμα.

5 σχόλια:

  1. Πολυ ωραια συνταγη και ευκολη!!Ευχαριστω Κικη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΥΤΙΚΟ?ΒΙΤΑΜ Π.Χ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.
    Όποια μάρκα θες, όπως επίσης και το φρέσκο βούτυρο ή τηγμένο (σαν το φρέσκο, που διατηρείται όμως εκτός ψυγείου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σας..!!!Η συνταγή είναι καταπληκτική...Αλλά θα μπορούσαμε αντι απο την βιταμίνη Ε να βάλουμε βιταμίνη c σε κάψουλα>???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα.
    Δεν υπάρχει βιταμίνη C σε κάψουλα, παρά μόνο σε χαπάκι(στα φαρμακεία) και φυσικά από όπου και αν την πάρεις, πρέπει να διαλυθεί σε απεσταγμένο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή