Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αφρόλουτρο με μέλι και βανίλια

Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα είναι τα συχνά ντους. Μπέστε κάτω από το νερό και αφήστε το να κυλήσει από κεφάλι ως τα δάκτυλα των ποδιών σας.
Φυσικά δεν χρειάζεται κάθε φορά που κάνετε ντους να χρησιμοποιείτε αφρόλουτρο, γιατί αφαιρεί τα φυσικά έλαια του σώματος και οδηγεί σε ξηρόδερμία.
Η χρήση αφρόλουτρου για όλο το σώμα μια φορά την ημέρα είναι αρκετή, τις υπόλοιπες φορές, που κάνετε ντους, πλύντε μόνο τις ευαίσθητες περιοχές. 
Τώρα αν πλένεστε με ένα ήπιο αφρόλουτρο, ενισχυμένο όπως το παρακάτω, θα έχετε περισσότερη ενυδάτωση και πιο απαλό δέρμα

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι ουδέτερο σαμπουάν (παιδικό)
  • 5 κ.γ. μέλι
  • 6  κ.σ. λάδι καρύδας
  • 5 κάψες σκόνη βανίλιας
  • 3 κάψουλες βιταμίνη Ε
Παρασκευή
Μουσκέψτε τις βιταμίνες σε χλιαρό νερό για 1 -2 λεπτά ώστε να τις αδειάσετε εύκολα.
Ρίξτε σε ένα καθαρό μπουκάλι όλα τα υλικά ανακατεύοντας, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές  μείγμα.
Χρήση
Ανακινήστε καλά πριν την χρήση του.
Βάλτε μια ποσότητα στην βούρτσα σώματός σας και τρίψτε όλο το σώμα σας.
Ξεβγαλθείτε με χλιαρό νερό, σκουπιστείτε ελαφρά και βάλτε ενυδατική κρέμα σώματος.



2 σχόλια: