Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Συμβουλές για υγιή κάτω άκρα


Τα πόδια είναι ένα σημείο που χρήζει ιδιαίτερης περιποίησης. Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες οι περιποιημένες πατούσες είναι στις πρώτες θέσεις της beauty list.
Δέστε τους παρακάτω τρόπους για την περιποίησή τους:
  • Το καλοκαίρι οι πατούσες χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση γιατί μένουν εκτεθειμένες. Τα σανδάλια, και οι σαγιονάρες κάνουν τις φτέρνες σκληρές και προκαλούν σκασίματα. Χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα ή ράστα για λύσετε το πρόβλημα. Καλό είναι να βάζετε μία extra ενυδατική κρέμα για τα πόδια σας ή ακόμα καλύτερα λίγο λάδι που κάνει  εξίσου καλό και στα νύχια.
  • Η κακοσμία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Τα πλαστικά παπούτσια αλλά και η υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν εφίδρωση, η οποία προκαλεί κακοσμία. Μπορείτε να την καταπολεμήσετε χρησιμοποιώντας λίγη μαγειρική σόδα στους πάτους των παπουτσιών σας ή ψεκάστε τα με νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει μαγειρική σόσα ή φαρμακευτικό οξυζενέ αφήνοντας τα να στεγνώσουν φυσικά.
  • Τα κουρασμένα πρησμένα και φλογισμένα πόδια προέρχονται, όχι μόνο από την πολύωρη ορθοστασία αλλά και από την καθιστική εργασία και την εγκυμοσύνη και επηρεάζουν την σωστή κυκλοφορία του αίματος. Για να τα επαναφέρετε και να τα ξεκουράσετε κάντε ένα χλιαρό ποδόλουτρο στο τέλος της ημέρας. Βάλτε μέσα σε μια λεκάνη νερό,  1 κ.γ. σόδα και 1 κ.γ. αλάτι, αφήστε τα πόδια σας για 10 -15 λεπτά. Στο τέλος σκουπίστε καλά και βάλτε μία κρέμα κάνοντας ένα μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.
  • Η γυμναστική καταπονεί σε μεγάλο βαθμό τα πόδια και κυρίως το πέλμα. Η έντονη άσκηση αυξάνει την εφίδρωσης, ενώ πιέζει ιδιαίτερα τα πόδια με αποτέλεσμα να διαταράσσετε η σωστή κυκλοφορία του αίματος. Φροντίστε να φοράτε πάντα δερμάτινα αθλητικά παπούτσια, ώστε να αερίζεται το πόδι σας και να "αναπνέει". Μη ξεχνάτε να πλένετε συχνά τα αθλητικά παπούτσια σας.
  • Φροντίστε να κάνετε συχνά πεντικιούρ, είτε μόνες σας, είτε σε ινστιτούτα. Κυκλοφορεί η φήμη ότι τα τελευταία ευθύνονται για μύκητες. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Για να το αποφύγετε έχετε τα δικά σας εργαλεία, ζητήστε να σας πουν ποια εργαλεία χρειάζεστε να αγοράστε τα. Κάθε φορά που χρησιμοποιούνται καλό είναι να τα αποστειρώνετε εσείς. Βυθίστε τα σε βραστό νερό, αφήστε να κρυώσουν μέσα στο νερό και μετά ψεκάστε τα με οινόπνευμα. Μη δανείζετε τα εργαλεία του πεντικούρ ή δανείζεστε άλλων. Σκουπίζετε καλά το δέρμα ανάμεσα στα δάκτυλα. Μη κυκλοφορείτε χωρίς παπούτσια, είτε στο σπίτι, είτε σε πισίνες ή παραλίες, μπορείτε πολύ εύκολα να κολλήσετε μύκητες. Ένας καλός τρόπος για να αποφύγεται τους μύκητες είναι τα ξεκάζετε τα με φαρμακευτικό οξυζενέ.
  • Κόβετε τα νύχια σας ίσια και ελαφρώς καμπυλωτά στις άκρες για να μη μπαίνου στο δέρμα, πάντα μετά το μπανιο που είναι μαλακά δίνοντας σχήμα με μια χάρτινη λίμα. 
  • Όσο για τις παρανυχίδες αφαιρέστε τες προσεκτικά με ένα πενσάκι, μετά από το ντους ή ποδόλουτρο ώστε να έχουν μαλακώσει.
Πηγή: epilektoinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το μπλογκ σας! Το ανακάλυψα πρόσφατα και είναι πραγματικά φανταστικό! Ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την υγεία των ποδιών μήπως υπάρχει κάποια κρέμα ή κάτι που να μπορώ να φτιάξω για τους κάλους; Ευχαριστώ πολύ, Αθανασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή