Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κηραλοιφή για όλες τις χρήσεις

Η κηραλοιφή είναι ένα είδος κρέμας. Τα βασικά της υλικά είναι δύο, λάδι και κερί μέλισσας. Αν προσθέσετε και κάποιο αιθέριο έλαιο ή βότανο, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η δράση της.
Η διαφορά της με τις κρέμες είναι ότι δεν περιέχει υγρό (ανθόνερο, αφέψημα, αποσταγμένο νερό κτλ).
Η κηραλοιφή σχηματίζει μια λεπτή μεμβράνη μην αφήνοντας νερό και υγρασία να εισχωρήσουν στο δέρμα.
Για αυτό και στην αρχή την χρησιμοποιούσαν για να προστατεύουν τραύματα, εγκαύματα, ερεθισμούς και φλεγμονές. Σήμερα έχει πλήθος χρήσεων λόγω της αναπλαστικής της ιδιότητας, όπως ραγάδες, ξηροδερμίες, ήπιες δερματίτιδες, παιδικά συγκάματα κτλ.
Χρησιμοποιείται σαν καλλυντικό συνήθως το βράδυ, λόγω της λιπαρότητας της, από άντρες και γυναίκες και ιδιαίτερα από αλλεργικά άτομα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρέμες εμπορίου.

Υλικά
  • 50 ml (βιολογικό) ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. ή 15 γρ. κερί μέλισσας
  • 4 κάψουλες βιταμίνης Ε
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη ή
  • 6-9 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαστίχας (για θεραπευτικές ιδιότητες και άρωμα της)
Παρασκευή
Βάλτε το κερί σε ένα βαζάκι και τοποθετήστε το σε μπεν μαρί σε μέτρια θερμοκρασία, ώστε να λιώσει.
Αφού λιώσει προσθέστε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά. Κατόπιν αφαιρέστε το από το μπεν μαρί και προσθέστε την μαστίχα σε σκόνη.
Αν χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο, αφήστε το μείγμα να γίνει χλιαρό προς κρύο και τότε προσθέστε τη βιταμίνη με το αιθέριο έλαιο ανακατεύοντας καλά.
Τις κάψουλες της βιταμίνης καλό είναι να τις μουσκέψετε περίπου 2 λεπτά σε χλιαρό νερό, για να μπορείτε να τις τρυπήσετε και να τις αδειάσετε εντελώς.
Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα σκούρο βαζάκι. Τώρα το χειμώνα μπορείτε να την διατηρήσετε εκτός ψυγείου. Διατηρείται για περίπου 4 μήνες.

Χρήση
Χρησιμοποιείστε ελάχιστη ποσότητα και κάντε ένα απαλό μασάζ ώστε να απορροφηθεί και να μην υπάρχει έντονη λιπαρότητα. 

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κική, το μπλοκ σου είναι εκπληκτικό, μπράβο για την δουλειά και τον χρόνο σου και τις υπέροχες συμβουλές σου για εμάς τις γυναίκες διότι, εκτός των άλλων, αφορά φυτικά καλλυντικά αλλά επίσης γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να τα δημιουργήσουμε μόνες μας. Θα ήθελα να ζητήσω κάποια συνταγή αν έχεις να προτείνεις για σύσφιξη σε πρόσωπο και λαιμό. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Φιλικά,
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω τα υλικα αυτα που μπορουμε τα βρουμε....??
    Σε Φαρμακειο...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορω με την κεραλοιφη να βγω την ημερα εξω η την βαζω μονο το βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή