Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Λάδι καρύδας για απαλό ξύρισμα


Στο εμπόριο υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σαπουνιών, αφρών ή τζελ ξυρίσματος για κάθε τύπο επιδερμίδας. Όμως αρκετά από αυτά τα προϊόντα δεν παύουν να έχουν χημικές ουσίες, οι οποίες διεισδύουν στο δέρμα και έχουν αθροιστική δράση με επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία μας.
Γι αυτό το λόγο, σας προτείνω μια υγιεινή, οικονομική και αποτελεσματική εναλλακτική λύση με λάδι καρύδας που θα κάνει το ξύρισμα ευκολότερο και απαλότερο.

Υλικά
  • 50 ml λάδι καρύδας
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα ή μέντα
  • 1 κάψουλα βιταμίνης Ε
Παρασκευή
Μουσκέψτε για μερικά λεπτά τη βιταμίνη ώστε να μπορέσετε να την αδειάσετε. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα σκούρο μπουκάλι με ελεγχόμενη ροή, και ανακινείστε καλά. Μη ξεχνάτε πριν από κάθε χρήση να το ανακινείτε πάντα .

Χρήση
Βάλτε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας και κάντε ένα ολιγόλεπτο ελαφρύ, κυκλικό μασάζ ώστε να ανασηκωθούν οι τρίχες και στη συνεχεία ξυριστείτε. Το ξυραφάκι θα γλιστρά, δεν θα στομώνει ποτέ και δεν υπάρχει περίπτωση να σκουριάσει.
Μετά το ξύρισμα ξεπλυθείτε και σκουπιστείτε ελαφρά.
Θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας θα είναι ενυδατωμένο, μαλακό και απαλό σαν του μωρού. Από τον τύπο του δέρματος εξαρτάται αν θα χρησιμοποιήσετε κρέμα μετά, αλλά συνήθως δεν χρειάζεται.

Πληροφορίες
  • Το λάδι καρύδας είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και για τα λιπαρά, γι' αυτό και σας το προτείνω. Όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λάδι θέλετε, ακόμα και ελαιόλαδο.
  • Το αιθέριο έλαιο της μέντας θα σας χαρίσει μια αίσθηση δροσιάς, ενώ συγχρόνως είναι αντιμολυσματικό, αντισηπτικό και επουλωτικό.
  • Η λεβάντα εκτός των άλλων ευεργεσιών της, έχει αντισηπτική, αντιμικροβιακή και καταπραϋντική δράση.
  • Η βιταμίνη Ε είναι η βιταμίνη της ομορφιάς καθώς επίσης και ένα καλό συντηρητικό.
                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου