Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αναζωογονητικό Σπρέι Νερού προσώπου - σώματος

Όπως τα λουλούδια τώρα το καλοκαίρι θέλουν περισσότερο πότισμα, έτσι θέλει και η επιδερμίδα σας γιατί ο ήλιος και η ρύπανση την αφυδατώνουν.
Ποτίστε το δέρμα σας, ώστε να δείχνει φωτεινό και λαμπερό. Η απώλεια της υγρασίας της επιδερμίδας  ξεκινά μετά τα 25 και αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Το  αποτέλεσμα είναι να δείχνει θαμπή και άτονη.
Μη ξεχνάτε να πίνετε νερό, τουλάχιστον πάνω από ένα λίτρο ημερησίως και να τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά.
Σας δίνω μια συνταγή σπρέι νερού, με την οποία μπορείτε να ψεκάσετε πρόσωπο, λαιμό και σώμα. Χρησιμοποιείστε το και αφήστε το να απορροφηθεί. Καλό είναι τώρα το καλοκαίρι να το έχετε πάντα στην τσάντα σας.
Χρησιμοποιείστε το μετά τη θάλασσα για να ξεπλύνετε το αλάτι, όταν ζεσταίνεστε ή όποτε νιώθετε να σας τραβά το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε το και πάνω από το μακιγιάζ σας, για να το φρεσκάρετε και να το διατηρήσετε περισσότερο.
Υλικά
  • Ένα μπουκάλι με σπρέι
  • 1 δοσομετρική κούπα εμφιαλωμένο νερό
  • 5 - 6 φύλλα βασιλικού
  • 1 -2 κάψουλες βιταμίνη Ε
Παρασκευή
  1. Βάλτε σε ένα σκεύος το νερό και τα φύλλα του βασιλικού.
  2. Σκεπάστε το σκεύος με μια πετσέτα, αφήστε το  για αρκετές ώρες και κατόπιν στραγγίστε το. Το βάφτισμα των φύλλων του βασιλικού μέσα στο νερό, αποτρέπει το νερό να μουχλιάσει, για αυτόν το λόγο τον χρησιμοποιεί και η εκκλησία κατά τον αγιασμό.
  3. Βάλτε το νερό στο μπουκάλι και προσθέστε την βιταμίνη.
Ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να προσφέρετε στο δέρμα σας ένα κύμα δροσιάς και την ενυδάτωση που της αξίζει.

Τονωτικό νερό για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες,  

Ευεργετικό σπρέι λεβάντας

Ανθόνερο

Τονωτικό νερό για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες

Εύκολο σπιτικό ροδόνερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου