Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ενυδατική μάσκα με πατάτα και μαϊντανό


Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι σημαντική και πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση. Από όλα τα καλλυντικά οι μάσκες ομορφιάς έχουν τη μεγαλύτερη δόση ευεργετικών συντατικών και δίνουν άμεσα αποτελέσματα. Αναζωογονούν, ενυδατώνουν, θρέφουν, φροντίζουν και φρεσκάρουν την επιδερμίδα.
Εδώ είναι μια απλή και αποτελεσματική ενυδατική μάσκα προσώπου-λαιμού-ντεκολτέ με απλά υλικά. Περιέχει γάλα, πατάτα, μαϊντανό και ελαιόλαδο που κάνει το δέρμα μαλακό, απαλό και βελούδινο. Ιδανική για τις ώριμες, ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες. Δοκιμάστε την!

Υλικά
  • 2 μέτρια πατάτες
  • 10 φυλλαράκια μαϊντανό
  • 2 -3 κ.σ. πλήρες γάλα
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο

Παρασκευή
Καθαρίστε, κόψτε σε κομματάκια και βράστε τις πατάτες σε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό και σε μικρή θερμοκρασία. Το ζητούμενο είναι να βράσει η πατάτα, αλλά τα θρεπτικά της στοιχεία να μη διαφύγουν στο νερό.
Ρίξτε τις πατάτες, το γάλα και το μαϊντανό σε ένα μπλέντερ και αλέστε τα. Τέλος προσθέστε το  λάδι ανακατεύοντας ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Χρήση
Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο-λαιμό-ντεκολτέ, αφήνοντας την για 20 λεπτά, καλύπτοντας και την περιοχή γύρω από τα χείλη και κάτω από τα μάτια.
Στη συνέχεια ξεπλύντε με χλιαρό νερό και απλώστε μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας.

Πληροφορίες
Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε μέταλλα και περιέχει περισσότερο σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό. Είναι πηγή βιταμινών Α και Β και περιέχειτρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από ότι τα εσπεριδοειδή.
Η πατάτα είναι πλούσια σε άμυλο, καταπραϋντικές και αποσυμφορητικές ιδιότητες.
Το ελαιόλαδο είναι θρεπτικό, αντιρυτιδικό και δίνει ελαστικότητα στο δέρμα.
Το γάλα έχει ενυδατικές, συσφυκτικές, μαλακτικές και θρεπτικές ιδιότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου