Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Λοσιόν μελιού για όλους τους τύπους δέρματος

Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία. Περιέχει νερό, φυσικά σάκχαρα, οργανικά οξέα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, βιταμίνες, αρωματικές, χρωστικές  και θρεπτικές ουσίες.
Παίζει σπουδαίο ρόλο στη θρέψη της επιδερμίδας, βοηθά τα κύτταρα να απορροφούν το νερό. Επίσης είναι τονωτικό, αντισηπτικό, αντιμικροβιακό και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.
Φτιάξτε λοιπόν μια λοσιόν που ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά.

Υλικά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 ml ανθόνερο ή αφέψημα από χαμομήλι
  • 1 /2 κ.γ. βιταμίνη Ε
Παρασκευή
Αν χρησιμοποιήσετε αφέψημα, βράστε για 2-3 λεπτά, 2 κ.γ. χαμομήλι σε 100 ml νερό. Κατόπιν, σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, ανακετέψτε τα υλικά σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι, ανακινώντας καλά πριν κάθε χρήση. Ψεκάστε πάντα σε καθαρό πρόσωπο.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Έφτιαξα τη λοσιόν, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες. Ψέκασα λοιπόν το πρόσωπό μου, αλλά νιώθω να κολλάω λιγάκι. Μήπως πρέπει να το ξεβγάζω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Αν σε ενοχλεί, φυσικά και μπορείς να ξεβγάλεις το πρόσωπό σου με νερό.

      Διαγραφή