Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μάσκα βερίκοκο για πρόσωπο-λαιμό-ντεκολτέ-χέρια

Μεταμορφωθείτε με τη δύναμη του βερίκοκου.
Το βερίκοκο είναι ένα σπουδαίο καλοκαιρινό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Β, Β1, Β2, Β3,  Β5, Β6 και Ε), σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία (Κάλιο, Φώσφορος,  Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Νάτριο, Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Χαλκός, Μαγγάνιο, Σελήνιο) και φυτικές ίνες κλπ.

Σε όποια μορφή και αν βρίσκονται τα βερίκοκα, προσφέρουν πάρα πολλά στην υγεία και στην ομορφιά.
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά καλλυντικά προϊόντα με βερίκοκο, όπως κρέμες, σαπούνια κτλ, γιατί θρέφει, ενυδατώνει και γενικώς βελτιώνει το δέρμα. Μπορείτε όμως να επωφεληθείτε και από τα φρέσκα.

Υλικά 
3-4  φρέσκα βερίκοκα
1 κ.γ. μέλι

Παρασκευή
Πλύντε καλά τα βερίκοκα, ρίξτε τη σάρκα σε ένα μπλεντεράκι και κάντε τα πουρέ, κατόπιν προσθέστε το μέλι, ανακατεύοντας καλά.

Χρήση
Απλώστε την μάσκα σε καθαρό πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ. Επίσης εφαρμόστε την στο πάνω μέρος των χεριών σας και στα νύχια σας κάνοντας ολιγόλεπτο μασάζ.
Αφήστε τη μάσκα για περίπου 15-20 λεπτά και αφαιρέστε την με χλιαρό νερό βάζοντας κατόπιν μια ενυδατική κρέμα.
Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ηλικίες. Μπορείτε να την εφαρμόζετε 2 φορές την εβδομάδα.

Συμβουλή
Μαζέψτε τα μαλλιά σας, απλώστε μια πετσέτα στο μαξιλάρι για να μη λερώσετε, ξαπλώστε και βάλτε πάνω από τη μάσκα μια γάζα για να την κρατά στη θέση της


2 σχόλια:

  1. Τα υλικά αυτά έχουν και συσφικτική δράση; Γιατί ψάχνω κάτι τέτοιο για τη σύσφιξη του λαιμού και του ντεκολτέ μετά από ηλιακά εγκαύματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Τα υλικά αυτά προσφέρουν θρέψη, ενυδάτωση και βοηθούν στην αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων.
      Για σύσφιξη προτίμησε το χυμό των σταφυλιών.

      Διαγραφή