Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Λάδι καρύδας με άρωμα βανίλιας για ενυδάτωση



Το λάδι καρύδας βγαίνει από τους καρπούς του δέντρου Cocos nucifera, γνωστό και ως κοκοφοίνικας ή τροπική καρύδα.
Ο κοκοφοίνικας είναι ένας μεγάλος φοίνικας ως και 30 μέτρα  ψηλός, με πτεροειδής φύλλα που φτάνουν σε μήκος τα 4-6 μέτρα και φάρδος 60-90 cm.
Σχεδόν κάθε μέρος της τροπικής καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο με κάποιο τρόπο.
Το λάδι καρύδας βρίσκεται εύκολα τόσο σε ασιατικά καταστήματα τροφίμων, όσο και στα καταστήματα με πρώτες ύλες καλλυντικών, ή δε τιμή του είναι προσιτή. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, πχ. το χειμώνα, γίνεται στερεό σαν βούτυρο. Σε όποια μορφή και να βρίσκετε προσφέρει μια πληθώρα οφέλη τόσο στην υγεία, όσο και στην ομορφιά.
Ενυδατώνει το δέρμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, προσφέρει αντοχή, ελαστικότητα και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, εμποδίζει την δημιουργεί πανάδων και λεκέδων, καταπολεμά τα εκζέματα,  μειώνει την απώλεια πρωτεΐνης όταν χρησιμοποιείται στα μαλλιά και είναι επίσης ένα σημαντικό συστατικό βάσης  στην παρασκευή οδοντόκρεμας και σαπουνιών.
Σας προτείνω ένα συνδυασμό λάδι καρύδας με βανίλια, που δίνει ένα απαλό, αισθησιακό, εξωτικό και διακριτικό άρωμα που θα αναζωογονήσει το δέρμα σας κάνοντας το λείο, απαλό και λαμπερό.

Υλικά
500 ml λάδι καρύδας
2 λοβούς βανίλιας

Παρασκευή
Χαράξτε με ένα κοφτερό μαχαίρι το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και ανοίξτε τον στα δύο, τέλος  κόψε τον σε μικρά κομματάκια των 1 εκ.
Βάλτε το λάδι καρύδας σε ένα γυάλινο βάζο και ρίξτε τα τη βανίλια και κλείστε το βάζο.
Αποφασίστε, αν θα το αφήστε σε φωτεινό μέρος για 50-60 μέρες, ανακινώντας το βάζο ανά τακτά διαστήματα (αυτόν τον τρόπο προτιμώ) ή θα το βάλτε σε μπεν - μαρί  (bain-marie) και σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 ώρες, αφήνοντας το να κρυώσει μέσα στο μπεν - μαρί.
Αν ο λοβός της βανίλιας είναι φρέσκος το άρωμα και οι ιδιότητες της θα διαχυθούν στο λάδι, αλλιώς θα πρέπει να επιμείνετε βάζοντας το βάζο ξανά στο μπεν - μαρί ή στον ήλιο περισσότερο καιρό.

Χρήση
Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε όποιο σημείο του σώματος θέλετε και κάντε ένα απαλό μασάζ. Απορροφάται εύκολα και δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας, ούτε αφήνει λεκέδες στα ρούχα. Σημειωτέον ότι 1 κουταλιά της σούπα από το λάδι καρύδας φτάνει για όλο το σώμα, από το κεφάλι ως τα πόδια.


3 σχόλια: