Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Άλατα μπάνιου με αρμπαρόριζα

Τα άλατα μπάνιου τα χρησιμοποιούμε στο μπάνιο ή στο ποδόλουτρο για λόγους καθαριότητας, θεραπευτικούς ή καλλωπιστικούς, αντικαταστώντας με κάποιο τρόπο τα ιαματικά λουτρά.
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλών ειδών και χρωμάτων άλατα, αλλά είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας χειροποίητα άλατα με αρμπαρόριζα και το αιθέριο έλαιο γεράνι, που έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες: Αιμοστατική, Αντιαιμορραγική, Αντικαταθλιπτική, Αντισηπτική, Αντιφλεγμονώδη, Αποσμητική, Διεγερτική, Διουρητική, Εντομοαπωθητική, Επουλωτική, Μυκητοκτόνα, Στυπτική και τέλος Τονωτική.

Υλικά
1 κούπα χοντρό μαγειρικό αλάτι
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα αρμπαρόριζας
2 κ.σ μαγειρική σόδα
2 κ.σ. λάδι καλέντουλας
5 στ. αιθέριο έλαιο γεράνι

Παρασκευή
Βάλτε σε ένα μπολ το αλάτι, τη σόδα και την αρμπαρόριζα και ανακατέψτε καλά με "ξύλινη σπάτουλα", ώστε τα υλικά να διανεμηθούν παντού.
Προσθέστε στο λάδι το αιθέριο έλαιο και τις βιταμίνες, αφού πρώτα τις έχετε μουσκέψτε  σε λίγο χλιαρό νερό για 1-2 λεπτά, ώστε να τις αδειάσετε εύκολα.
Ραντίστε με το μείγμα λαδιών, το μείγμα με το αλάτι ανακατεύοντας πάλι πολύ καλά.
Γεμίστε με τα άλατα  ένα αποστειρωμένο βάζο, όχι μέχρι πάνω, αφήνοντας κενό από το καπάκι 1 εκατοστό.
Αφήστε τα άλατα σε σκοτεινό μέρος για 2 - 3 μήνες.
Αδειάστε σε ένα πιάτο τα άλατα και αφαιρέστε την αρμπαρόριζα, βάζοντας τα σε ένα ή περισσότερα βαζάκια με μεγάλο στόμιο για να μπορούν να πέφτουν εύκολα.


Προσοχή
Να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα άλατα σε ζεστό νερό όσοι πάσχουν από καρδιά και όσοι έχουν υψηλή πίεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου