Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Λοσιόν ροδιού με αλκοόλ

Οι αλκοολούχες λοσιόν είναι ιδανικές για τις λιπαρές επιδερμίδες και για δέρματα με  ακμή. Εξισορροπούν την έκκριση σμήγματος, συστέλλουν τους διογκωμένους πόρους και έχουν  αντισηπτική δράση.
Η λοσιόν ροδιού έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αποκαθιστά την ισορροπία του pH στο δέρμα. Καταπολεμά τη γήρανση επαναφέροντας την χαμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας. Έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή  δράση, τέλος τρέφει και ενυδατώνει το δέρμα.

Υλικά
  • σπόρους από 1 ρόδι
  • καθαρό οινόπνευμα ή τσίπουρο ή βότκα ή τζιν
  • αποσταγμένο νερό ή φυσιολογικό ορό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κάψουλες βιταμίνης Ε
Παρασκευή

Βάμμα ροδιού.
Βάλτε τους σπόρους σε ένα βάζο και καλύψτε τους με οινόπνευμα, κλείνοντας καλά το βάζο. Αφήστε το βαζάκι για 15-20 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, ανακινώντας τακτικά.
Σουρώστε το βάμμα και τοποθετήστε το σε αποστειρωμένο, σκούρο βαζάκι, αφήνοντας το βάμμα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος μπορείτε να διατηρείται για 2 περίπου χρόνια.

Λοσιόν ροδιού
Σε ένα σκούρο μπουκαλάκι των 50 ml βάλτε 10 ml  βάμμα.
Διαλύστε σε 35 ml απεσταγένο νερό το μέλι και προσθέστε τις βιταμίνες, αφού τις έχετε μουσκέψει σε λίγο χλιαρό νερό για 1-2 λεπτά, ώστε να μπορέσετε να τις αδειάσετε εύκολα.
Προσθέσθε το μείγμα στο βάμμα, κλείστε το μπουκάλι ανακινώντας καλά.
Ταμπονάρετε ή ψεκάζετε με αυτό την επιδερμίδα σας, αφήνοντας να στεγνώσει πριν βάλετε οτιδήποτε στην επιδερμίδα σας.
Mην ξεχνάτε πριν από κάθε χρήση να ανακινείτε καλά.

Συμβουλή
Για να αφαιρέσετε εύκολα τους σπόρους δεν έχετε παρά να  κόψετε το ρόδι στη μέση.
Κρατήστε το μισό ρόδι πάνω από ένα βαθύ σκεύος. 
Με ένα κουτάλι χτυπήστε το στη ράχη και όλοι οι σπόροι θα πέσουν πανεύκολα. 
Επαναλάβετε το ίδιο με το άλλο μισό


1 σχόλιο:

  1. Θα μπορούσα για το βάμμα ροδιού να χρησιμοποιήσω μηλόξυδο αντί για οινόπνευμα; Όπως κάνατε δηλαδή το βάμμα τριαντάφυλλου στην άλλη λοσιόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή