Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να εφαρμόσετε μια μάσκα προσώπου-σώματος


Η σπιτική μάσκα προσώπου-σώματος είναι εύκολο και οικονομικό καλλυντικό με πολλές δραστικές ουσίες.
Ανάλογα με τα συστατικά της ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας, βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος απομακρύνοντας σκόνη, σμήγμα και νεκρά κύτταρα. Επίσης το ενυδατώνει, θρέφει, τονώνει, συσφίγγει, εξαλείφει τα σημάδια κούρασης, καταπραΰνει την επιδερμίδα κάνοντας την να φαίνεται λαμπερή και μαλακή.

Βήματα
  1. Πλύντε καλά τα σκεύη (μίξερ, μπολ κτλ) που θα χρησιμοποιήσετε και τα υλικά της μάσκας που δέχονται πλύσιμο.
  2. Κάντε τη μάσκα, όταν θα έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, χωρίς να σας ενοχλήσει τίποτα και κανένας.
  3. Κάντε πάντα έναν έλεγχο ευαισθησίας. Βάλτε λίγη μάσκα πίσω από το αφτί σας, περιμένετε για 20-30 λεπτά και ξεπλυθείτε με νερό. Αν μέσα στη διάρκεια του 24ωρου δεν παρουσιαστεί ερεθισμός, μπορείτε να εφαρμόσετε τη μάσκα.
  4. Πριν την εφαρμογή της μάσκας τραβήξτε πίσω τα μαλλιά σας και κάντε ένα πίλινγκ, ώστε να καθαρίσει το δέρμα, να ανοίξουν οι πόροι του, για να μπορέσει να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας καλύτερα. Πλυθείτε σκουπίζοντας ελαφρά το δέρμα σας.
  5. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα μάσκας με πινέλο ή με καθαρά χέρια με απαλές κινήσεις χωρίς να τραβάτε το δέρμα σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια, εκτός και αν το προϊόν είναι κατάλληλο γι’ αυτή την περιοχή.
  6. Αν η μάσκα είναι υδαρή και δεν στέκεται ή στεγνώνει γρήγορα, δεν έχετε παρά να μουσκέψετε στη μάσκα ένα τουλουπάνι ή μια μεγάλη γάζα, βάζοντας το εμποτισμένο πανί στο δέρμα σας. Έτσι η μάσκα δεν θα τρέχει, ούτε θα στεγνώνει τόσο εύκολα.
  7. Μετά την εφαρμογή ξαπλώστε, χαλαρώστε, αποφεύγοντας να κινείτε τους μύες του δέρματος στα σημεία που έχετε εφαρμόσει τη μάσκα, ώσπου να έρθει η ώρα να την αφαιρέσετε απαλά.
  8. Η μάσκα παραμένει στην επιδερμίδα 15-20 λεπτά, ώστε να μπορεί να στεγνώσει. Αν όμως, παρ' όλο που έχετε κάνει το τεστ ευαισθησίας, αισθανθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά (φαγούρα, φούντωμα κτλ) αφαιρέστε τη μάσκα αμέσως.
  9. Για να αφαιρέσετε τη μάσκα πρέπει να την  μαλακώσετε πρώτα. Αν πρόκειται για μάσκα σώματος καλύτερα να κάνετε ντους. Αν πρόκειται για πρόσωπο-λαιμό, βάλτε νερό στις χούφτες και βρέξτε καλά την επιδερμίδα σας.
  10. Με ένα βρεγμένο δίσκο μπαμπάκι ή ένα μαλακό πανί αρχίστε να καθαρίζετε από το μέτωπο  κατεβαίνοντας προς τα κάτω, χωρίς να τρίβετε το δέρμα. 
  11. Οι κινήσεις στην περιοχή των ματιών πρέπει να είναι πολύ απαλές. Όταν το μπαμπάκι λερωθεί, πάρτε άλλο και επαναλάβετε τη διαδικασία. Αν χρησιμοποιήσετε πανί ξεβγάλτε το επιμελώς και συνεχίστε το καθάρισμα.
  12. Αφού αφαιρέσετε τη μάσκα, πλύντε καλά την επιδερμίδα σας με χλιαρό νερό και μετά με κρύο βάζοντας έπειτα μια κρέμα.
  13. Καλό είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε την ίδια μάσκα, γιατί το δέρμα τη συνηθίζει και χάνει τη δύναμή της.
  14. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε μάσκα αργίλου, αν το δέρμα είναι ξηρό και αφυδατωμένο. 
  15. Γενικά μη χρησιμοποιείτε πολύ συχνά μάσκα αργίλου, και κυρίως σκέτο άργιλο με νερό, γιατί υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης.
  16. Η συχνότητα χρήσης μιας μάσκας εξαρτάται από την επιδερμίδα και την κατάστασή της, όπως και  από το είδος της μάσκας, πχ:
  • Μια καταπραϋντική μάσκα μπορείτε να τη βάλετε ως και 3 -4 φορές την ημέρα σε περίοδο έξαρσης κάποιου προβλήματος, μετά όμως μειώστε σταδιακά την εφαρμογή της και τέλος εφαρμόστε την 2 φορές την εβδομάδα
  • Μια καθαριστική και στυπτική μάσκα για λιπαρό δέρμα μπορείτε να την εφαρμόσετε 1-2 φορές την εβδομάδα, απαραιτήτως μετά το πίλινγκ.
  • Μια μάσκα λάμψης εφαρμόζεται 4-5 φορές την εβδομάδα, για αναζωογόνηση ή πριν από μια έξοδο.

Πηγή: epilektoinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου