Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Απλές συμβουλές για το κραγιόν σας

Το κραγιόν είναι ένα καλλυντικό προϊόν που περιέχει χρωστικές ουσίες, έλαια, κερί, και μαλακτικά, χρησιμοποιείται για να εφαρμόσετε χρώμα στα χείλη.
Είναι γνωστό από το 5000 π.Χ. το χρησιμοποιούσαν οι λαοί της Μεσοποταμίας, όμως άρχισε να  κερδίζει τη δημοτικότητα στο δέκατο έκτο αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Ελισάβετ Α της Αγγλίας. Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έγινε γνωστό παντού, λόγω της ευρείας χρήσης του στην κινηματογραφική βιομηχανία. 

Συμβουλές:
  1. Τα κραγιόν σας να είναι πάντα εγγυημένης ποιότητας, με όσο το δυνατό λιγότερα χημικά.
  2. Για λόγους υγιεινής, κατά την αγορά ένος κραγιόν δοκιμάζατε πάντα το χρώμα στο εσωτερικό του μπράτσου και ποτέ στα χείλη σας. Επίσης μη δανείζετε κραγιόν ή το πινελάκι των χειλιών σας σε άλλα άτομα, όσο καλά και να τα ξέρετε.
  3. Διατηρήστε τα κραγιόν σας σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο, ειδικά εάν κατοικείτε σε  θερμά κλίματα.
  4. Τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για χείλη.
  5. Για να εφαρμόσετε το κραγιόν χρησιμοποιήστε ένα πινελάκι, θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και είναι πολύ εξυπηρετικό για τα μισοτελειωμένα ή σπασμένα κραγιόν. 
  6. Η σωστή σειρά για να βάψετε τα χείλη σας είναι η εξής: γράψτε το περίγραμμα τους με ένα μολύβι, μετά βάλτε κραγιόν και στο τέλος το gloss.
  7. Αν το κραγιόν ξεραίνει τα χείλη, εφαρμόστε πρώτα λίγο βούτυρο κακάο ή αμυγδαλέλαιο και περιμένετε να απορροφηθεί, μετά βάλτε το κραγιόν σας. 
  8. Μην χρησιμοποιείτε πολύ σκούρα χρώματα εάν έχετε λεπτά χείλη, τα κάνουν να φαίνονται πιο λεπτά.
  9. Αν θέλετε να μετριάστε τη φωτεινότητα του κραγιόν σας, χρησιμοποιήστε ελαφρώς πιο σκούρο μολύβι για το περίγραμμα των χειλιών σας.
  10. Χρησιμοποιείστε μολύβι χειλιών ή κάντε  το περίγραμμα τους με λίγο μέικ απ, αν δεν θέλετε να απλώσει το κραγιόν γύρω από τα χείλη.
  11. Αποφασίστε τι θέλετε να τονίσετε, τα μάτια ή τα χείλη σας. Αν σας αρέσει το έντονο κόκκινο στα χείλη σας, επιλέξτε ένα πολύ διακριτικό μακιγιάζ για τα μάτια σας και το αντίστροφο.
  12. Tαμπονάρετε απαλά τα χείλη σας σε ένα χαρτί για μην αφήνετε παντού αποτυπώματα.
  13. Ελέγχετε πάντα μήπως έχετε κραγιόν στα δόντια σας, δεν είναι και το καλύτερο θέαμα.
  14. Αν είστε στη μέση ηλικία προτιμήστε τα σατινέ κραγιόν που κάνουν τα χείλη πιο πλούσια.
  15. Αν θέλετε να διατηρήσετε περισσότερο το κραγιόν στα χείλη σας:
  • αφού τα ενυδατώσετε, καλύψτε τα με λίγο μέικ απ ή με το μολύβι το χειλιών και βάλτε με πινελάκι το κραγιόν.
  • περάστε στα βαμμένα χείλη ένα παγάκι.
  • βάψτε τα χείλη και μετά ταμπονάρετε τα με λίγη πούδρα ή ταλκ και μετά περάστε ξανά λίγο κραγιόν. 



1 σχόλιο: