ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

After shave λοσιόν

Ένα ακόμα φυσικό αντρικό προϊόν που θα κάνει το ξύρισμα απόλαυση.
Το after shave είναι το κερασάκι στην τούρτα του ξυρίσματος. Μειώνει τον ερεθισμό μετά το ξύρισμα και βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος.
Τα αιθέρια έλαια ενυδατώνουν το δέρμα και επιπλέον το μεν σανταλόξυλο έχει στυπτικές και αντιφλογιστικές ιδιότητες, η δε βενζόη είναι αντιφλογιστική θεραπεύοντας το ερεθισμένο και σκασμένο δέρμα.
Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ που έχει αναισθητικές ιδιότητες σε περίπτωση κοψίματο. Ενυδατώνει το δέρμα, κλείνει τους πόρους και καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος.
Υλικά
  • 25 ml. ξύδι από μήλα
  • 75 ml. αποσταγμένο νερό
  • 7 σταγ. σανταλόξυλο
  • 3 σταγ. Βενζόη
  • 2 κάψουλες βιταμίνης Ε
  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας (προαιρετικό)
Παρασκευή
Μουσκέψτε σε λίγο νερό τις βιταμίνες ώστε να μπορέσετε να τις αδειάσετε εύκολα. Βάλτε σε ένα καθαρό μπουκάλι τα υλικά και ανακινείστε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου