ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Ενυδατική κρέμα σώματος


Όπως το πρόσωπο έτσι και το σώμα χρειάζεται προστασία, ενυδάτωση και  θρέψη.  Όλοι ξέρουμε ότι ο ήλιος, το κρύο, ο αέρας, το αλάτι στερούν από την επιδερμίδα την υγρασία με αποτέλεσμα να γίνεται πιο τραχιά και  θαμπή. 
Βοηθήστε την επιδερμίδα του σώματος σας βάζοντας καθημερινώς μια αγνή ενυδατική κρέμα.
Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε την κρέμα μετά το ντουζ, μη σκουπιστείτε καλά (το σώμα σας να ελαφρώς υγρό). Μη ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό.

Υλικά βάσης (να είναι το 1/4 της δοσομετρικής κούπας)
  • ½  κ.σ. βούτυρο κακάο
  • 1 ½ κ. γ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. κερί μέλισσας
Υδαρή υλικά (να είναι το 1/4 της δοσομετρικής κούπας)
  • 1 κ.σ. γάλα καρύδας (σε κονσέρβα, στα καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)
  • Ανθόνερο ή ορό ή αποσταγμένο νερό
  • ½ κ.γ. βόρακα
Πρόσθετα υλικά:
  • 2 κάψουλες βιταμίνης Ε
  • 2 σταγόνες βιταμίνης Α
  • ½ κ.γ. λεκιθίνη σε σκόνη ή 2 κάψουλες λεκιθίνης
  • ½ κ.γ. μαγιά της μπύρας
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλια
  • 2 κ.γ. μέλι

Παρασκευή:
Στο σκεύος για το μπεν μαρί  τοποθετούμε 2 βαζάκια. 
Στο ένα βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό (37ο C). 
Στο δεύτερο βάζουμε το ανθόνερο με τον βόρακα, ανακατεύοντας ώστε να διαλυθεί το δεύτερο υλικό. 
Αποσύρουμε το βαζάκι από το μπεν μαρί αφήνοντας να γίνει χλιαρό (37ο C) και προσθέτουμε το γάλα καρύδας ανακατεύοντας καλά. 
Ρίχνουμε στα υλικά της βάσης τα υδαρή υλικά ανακατεύοντας καλά με μίξερ ή το σύρμα αυγών.
Στο τέλος βάζουμε τα πρόσθετα υλικά ανακατεύοντας ελαφρώς.
Βάλτε όση κρέμα χρειαζόσαστε σε ένα μικρό βαζάκι και την υπόλοιπη φυλάξετε την στο ψυγείο.
Διατηρείται για 3 – 4 μήνες.

1 σχόλιο: