ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Αντηλιακό λάδι προσώπου

Eίτε το θέλουμε είτε όχι η άνοιξη έφτασε. Μπορεί ο ήλιος να παίζει κρυφτό, να κάνει μια κρύο και μια ζέστη, αλλά ο καιρός γλύκανε, οι μέρες μεγάλωσαν, η ηλιοφάνεια είναι μεγαλύτερη και οι ώρες που εκτίθεστε στο ήλιο περισσότερες.
Μη ξεγελιέστε, λέγοντας σιγά τον ήλιο! Είναι καιρός να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε απαραιτήτως αντηλιακό σε όλα τα σημεία του σώματος σας που εκτίθενται στον ήλιο!
Το παρακάτω είναι ένα φυσικό αντηλιακό που μπορεί να το χρησιμοποιήσετε  άφοβα

Υλικά 

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο: Περιέχει βιταμίνη E, πολυφαινόλες, χλωροφύλλη, υψηλά ποσοστά βιταμίνης K, νάτριο, κάλιο, και σίδηρο. Η βιταμίνη E, έχει αντιοξειδωτική δράση και αντισταθμίζει την καταστροφική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στην επιδερμίδα. 
  • 4 κ.σ. λάδι αβοκάντο: Πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, με σημαντικές ενυδατικές μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία. 
  • 5 κ. σ. λάδι καρύδας: Μαλακώνει, συσφίγγει το δέρμα, επίσης προλαμβάνει τις ρυτίδες, και τη γήρανση του δέρματος. Μειώνει τη ζημία από την υπεριώδη ακτινοβολία, UVB, στο δέρμα. 
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο: Είναι πολυακόρεστο έλαιο, πλούσιο σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, σε αιθέρια λιπαρά οξέα, δίνει ελαστικότητα, ενυδατώνει και τρέφει την επιδερμίδα. Επίσης αποτελεσματικό αντηλιακό από την ακτινοβολία UVB (υπεριώδη ακτινοβολία). 
  • 2 κ.σ. λάδι Τζοτζόμπα ή χοχόμπα (Jojoba): Περιέχει βιταμίνη Α, B1, B2, B6, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, κ.α., ενυδατώνει, προστατεύει και διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων. Έχει φυσικό δείκτη προστασίας 4 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ηλιοθεραπεία γιατί είναι αντιφλεγμονώδες. 
  • 10 σταγ. Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Έχει αντισπασμωδικές, αναλγητικές, αντιφλεγμονώδες, αναπλαστικές, επουλωτικές και αποστειρωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται τόσο σε εγκαύματα, όσο και σε τσιμπήματα εντόμων. Ελαττώνει τον πόνο και δεν αφήνει να σχηματιστούν φουσκάλες.
Παρασκευή
Βάζουμε όλα τα λάδια σε ένα σκεύος και τα ζεσταίνουμε ελαφρά (ίσα – ίσα να γίνει το μείγμα χλιαρό), ώστε να ενωθούν καλύτερα.
Αποσύρουμε από την εστία θέρμανσης και ανακατεύουμε με ένα μίξερ.
Όταν κρυώσει το μείγμα το λαδιών προσθέστε το αιθέριο έλαιο λεβάντα και ανακατεύτε ξανά. Αποθηκεύστε σε ένα σκούρο μπουκάλι σε μορφή σπρέι,  που θα σας διευκολύνει πολύ (τα παλιά μπουκάλια αντηλιακών λαδιών κάνουν μια χαρά).
Χρήση
Χρησιμοποιείστε ελάχιστη ποσότητα κατευθείαν στο πρόσωπο και μη ξεχνάτε να βάζετε συχνά (1 ή 2 φορές την ημέρα δεν φτάνει).
Αν σαν ενοχλεί η λιπαρή υφή του μπορείτε να  προσθέσετε στην ήδη υπάρχουσα κρέμα προσώπου σας 2-3 κουταλάκια του γλυκού ή και περισσότερα, ανάλογα με την ποσότητα της κρέμας.

1 σχόλιο:

  1. Το αντηλιακό αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιούμε άφοβα; Τι εννοείται; Μόνο τα λαδια αυτα δε προσφέρουν αφοβη ασφάλεια για τον ηλιο. και η εφαρμογη 1-2 φορες την ημερα μόνο;; Παρακαλω θα ηθελα να γνωριζψ που τα στηριζεται αυτα.

    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή