Τα αμύγδαλα, αποτελούν σημαντική πηγή
βιταμινών Ε και Β που έχει σημαντική αντιοξειδωτική και αντιγηραντική
δράση. Περιέχουν επίσης, σημαντική ποσότητα μαγνησίου και ασβεστίου και
είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Χετταίοι, οι
Ρωμαίοι και οι Ευρωπαίοι κατά τον Μεσαίωνα τα χρησιμοποιούσαν στην
μαγειρική και ζαχαροπλαστική, κάτι που γίνεται ακόμα και σήμερα.
Τα αμύγδαλα περιέχουν 25-40% αμυγδαλέλαιο, που χρησιμοποιείται στη φαρμακοποιία, την κοσμετολογία και στην αρωματοποιία.
Γάλα αμυγδάλου
Υλικά
- 1 δοσομετρική κούπα ωμά αμύγδαλα
- 2 δοσομετρικές κούπες (εμφιαλωμένο) νερό
Παρασκευή
Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και
καλύψτε τα με νερό (φροντίστε να καλύπτονται διαρκώς). Αφήστε τα να
μουσκέψουν για τουλάχιστον 6 ώρες.
Σουρώστε τα και μετρήστε το νερό, αν
είναι λιγότερο από 2 κούπες συμπληρώστε το.
Αλέστε τα στο
μπλέντερ μαζί με το νερό σε μεγάλη ταχύτητα.
Σουρώστε το μείγμα δυο
φορές, πρώτα με ένα σουρωτήρι, κατόπιν περάστε το από φίλτρο του καφέ ή
τουλουπάνι.
Έχετε συμπυκνωμένη δόση από γάλα αμυγδάλου. Διατηρείται στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.
Με το γάλα αμυγδάλου παρασκευάζονται πολλές συνταγές ομορφιάς. Σας δίνω την πιο απλή.
Υλικά
Υλικά
- 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κάψουλα βιταμίνη Ε (αν έχετε)
Παρασκευή
Ανακατέψετε τα υλικά και αλείψτε το
μείγμα σε καθαρό πρόσωπο-λαιμό-ντεκολτέ. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και
βάλτε μια ενυδατική κρέμα. Είναι μια μάσκα ενυδατική και θρεπτική μαζί
Συμβουλή
Μη πετάξετε την αλεσμένη ψίχα αμυγδάλου,
γιατί την επόμενη φορά θα σας δώσω μια ωραιότατη συνταγή πίλινγκ
σώματος-προσώπου και όχι μόνον!!
Αν θέλετε
να το πιείτε αραιώστε το με λίγο ανθρακικό νερό ή πάγο, προσθέτοντας
ζάχαρη κατά βούληση και 1 βανίλια . Αν φτιάξετε σιρόπι ζάχαρης και το
ανακατέψετε με το γάλα θα έχετε την παραδοσιακή σουμάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου