ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

'Εχω μαύρους κύκλους, τι να κάνω;


Σε όλους τους ανθρώπους σχεδόν σχηματίζονται κατά καιρούς μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Είναι πρόβλημα αισθητικό παρά παθολογικό.
Οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται κυρίως από κούραση, αϋπνία, στρες, γήρανση ή λέπτυνση του δέρματος, έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα, αφυδάτωση, κακή διατροφή κ.α.
Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για να διατηρηθεί.
Καλό είναι να πίνετε αρκετό νερό, να βάζετε αντηλιακή κρέμα και να φοράτε γυαλιά ηλίου.
Εύκολες και αποτελεσματικές συνταγές για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Προτεινόμενες συνταγές:

1.


  • 4 κ.γ. Αμυγδαλέλαιο 
  • 4 κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο  
  • 1 κάψουλα βιταμίνης Ε

Τα ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι.

2.


  • 4 κ.γ. Primrose (φυτικό λάδι ηράνθεμου) 
  • 4 κ.γ σιτέλαιο
  • 1 κάψουλα βιταμίνης Ε 

Τα ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι.

3.


  • 4 κ.γ. Apricot (φυτικό λάδι βερίκοκου)
  • 4 κ.γ παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κάψουλα βιταμίνης Ε

Τα ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι.

4. 
Η πιο γνωστή φυσική μέθοδος για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων είναι το αγγούρι
Πάρτε δύο λεπτές φέτες αγγούρι και απλώστε τις στα μάτια σας σαν κομπρέσα για μερικά λεπτά. Σίγουρα τα μάτια σας θα φαίνονται πιο ξεκούραστα.

5.
Επίσης ευεργετικές ιδιότητες για τους μαύρους κύκλους έχει και το μαύρο τσάι! Παίρνετε 2 φακελάκια μαύρο τσάι, τα βάζετε σε κρύο νερό για μερικά λεπτά και μετά τοποθετήστε τα  φακελάκια στα μάτια σας για δέκα λεπτά περίπου. 
Το μαύρο τσάι θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το πρήξιμο που προέρχεται από την κατακράτηση υγρών στην περιοχή.
Εάν παρ’ όλα αυτά εξακολουθείτε να έχετε μαύρους κύκλους, τότε περιορίστε το αλάτι στο φαγητό και φροντίστε να κοιμάστε σε ανατομικό μαξιλάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου