Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αντηλιακό λάδι προσώπου - σώματος


Ένα από τα καλύτερα φυσικά αντηλιακά, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα. Έχει όλες τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την απόλυτη και ισορροπημένη προστασία του δέρματος.
Μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο, απλώνουμε μία γενναία ποσότητα από το εν λόγω λάδι και κάνουμε απαλό μασάζ. Επαναλαμβάνουμε πάλι μετά από λίγη ώρα και ανά τακτά διαστήματα, αρκέτες φορές μέσα στη διάρκεια της ίδιας ημέρας. 
Ο δείκτης προστασίας του είναι περίπου στο 8, η αντηλιακή προστασία των λαδιών είναι αθροιστική, δεν περιέχει όμως ίχνος τιτανίου, μαυρίζει αρκετά και συγχρόνως προστάτευει το δέρμα.

Υλικά:
  • 3 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σιτέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. λάδι καλέντουλας
  • 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι τριαντάφυλλου
  • 2 κάψουλες βιταμίνης Ε
Παρασκευή:
Βάζουμε όλα τα λάδια σε μικρό μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο.
Προσθέτουμε την βιταμίνη ανακατεύοντας ελαφρά.
Κατόπιν αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με ετικέτα.

Συμβουλή
Εάν ζεστάνουμε πολύ ελαφρά τα λάδια  και τα χτυπήσουμε επίσης για λίγο θα πετύχουμε καλύτερη ομογενοποίηση του μείγματος.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΡΙΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ?ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ?ΠΟΣΟΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα.
    Μπορείς να παραλείψεις το λάδι τριαντάφυλλου και να προσθέσεις αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο, από 4-7 σταγόνες, αναλόγως σε τι ποσοστό είναι διαλυμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποσο καιρο διατηρητε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή