Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Έχω κυτταρίτιδα! Τι να κάνω;

Υπάρχουν στο εμπόριο πολλά προϊόντα και συμβουλές για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ένα όμως είναι το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό……Τριφτείτε !!!
Αγοράστε μία σκληρή βούρτσα σώματος με τρίχες χοίρου και χρησιμοποιείτε τη καθημερινά, καθώς κάνετε μπάνιο. Αν τώρα στην βούρτσα σας, εκτός από το αφρόλουτρο βάλετε και μερικές σταγόνες αιθέρια ή φυτικά έλαια, θα έχετε σίγουρα καλύτερο και μυρωδάτο αποτέλεσμα.

Αντικυτταριτιδιτικό μείγμα για τη βούρτσα σώματος
Υλικά
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο αγριοκυπαρίσσι
Λάδι για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας

Βασικά υλικά
  • 2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
  • 2 κ.σ. βαλσαμέλαιο
  • ½ κ.γ. φυτικό έλαιο τζοτζόμπα
  • ½ κ.γ. καροτέλαιο
  • 2 κάψουλες βιταμίνης Ε
 Πρόσθετα υλικά (διαλέξτε μια από τις παρακάτω συνταγές)
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι και 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο ρίγανη
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι και 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικός και 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμάρι.

Παρασκευή
Σε ένα σκούρο γυάλινο μπουκάλι αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Μετά το μπάνιο βάλτε λίγη ποσότητα, γιατί η περιεκτικότητα των αιθέριων ελαίων είναι υψηλή και  κάντε κυκλικό μασάζ από πάνω προς τα κάτω στην περιοχή που θέλετε.

Συμβουλές
Αρχίστε να τρίβεστε από την κορυφή ως τα νύχια και δώστε περισσότερη προσοχή στις περιοχές που σας απασχολούν. Το τρίψιμο καθαρίζει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και ενισχύει την ροή του αίματος στην περιοχή. 
Πιέστε την βούρτσα στο σώμα σας δυνατά και έντονα, χωρίς όμως οι κινήσεις σας να σας προκαλούν πόνο. Σιγά - σιγά το δέρμα σας θα αποκτήσει μεγαλύτερη αντοχή και όσο περνά ο καιρός θα τρίβεστε πιο έντονα και βάζοντας περισσότερη δύναμη.

Προσοχή!
Τα αιθέρια έλαια από εσπεριδοειδή προκαλούν φωτοευαισθησία. Μην τα χρησιμοποιείτε όταν εκτίθεστε στον ήλιο.

2 σχόλια:

  1. Ωραια συνταγη!
    Κατα της κυταριτιδας ειναι και η σωστη διατροφη και η αποχη απο το χρονιαιο αγχος/στεναχωριες...
    Ενα απο τα καλυτερα λαδια επισης κατα της κυταριτιδας ειναι να παρετε ξερα φυκια απο ενα μαγαζι βιολογικων προιοντων και να τα βαλετε μεσα σε ενα βαζο που σφραγιζει γεμιζοντας το με ελαιολαδο η οποιο αλλο λαδι προτιματε και με αιθερια ελαια οπως τα παραπανω της Κικης.
    Εγω προσθετω επισης, αιθεριο ελαιο Μυρτιας και Μαραθου-ειναι απιθανα! Το αφηνετε να κατσει για 2 μηνες σε σκοτεινο μερος (ψυχρη εκθλιψη)..αλλα οσο πιο πολυ το αφησετε τοσο πιο πολυ το ελαιο θα απορροφησει τις ιδιοτητες απο τα φυκια! (προσωπικα το αφηνω για 4 με 5 μηνες) Επομενως καλο ειναι να το ετοιμασετε απο τον χειμωνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα πολύ όμωρφη σελίδα μπάβο!!!!!!!!!!!!!!! . ενα θα προσφέσω . τα φύκια διημηουργούν κνήδωση. Τα εχω πάθει και για αυτό το λέω . Καλημέρα και καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή