Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αποσμητικό μασχάλης


Συνταγή για αποσμητικά σας έχω δώσει ξανά. Είχαν υλικά που θα έπρεπε να προμηθευτείτε, εκτός και αν σας αρέσει να φτιάχνετε μόνες σας τα καλλυντικά σας.
Τώρα σας δίνω μια πανεύκολη συνταγή, που τα υλικά της υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις κουζίνες.
Έφτιαξα πολύ περισσότερη δόση για  να δωρίσω και σε κάποιες φίλες μου, για να τεστάρω το πόσο καλό ή όχι είναι το αποσμητικό μου.
Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά φανταστικό, κάλυψε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις ιδρώτα.

Υλικά
  • 1/4 της δοσομετρικής κούπας ζάχαρη άχνη 
  • 1/4 δοσομετρικής κούπας μαγειρική σόδα
  • 5-6 κ.γ. βαλσαμέλαιο ή ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας κτλ.
  • 9-10 βανίλιες (αυτές για τα γλυκά)
  • 4 κάψουλες βιταμίνη Ε

Παρασκευή
Ανακατέψετε την άχνη με την σόδα και την σκόνη βανίλιας. Βάλτε τη βιταμίνη Ε σε χλιαρό νερό για 1-2 λεπτά, ώστε να μαλακώσει η κάψουλα και να μπορέσετε να αφαιρέσετε όλο το περιεχόμενο της και προσθέστε την στο λάδι.
Ενώστε τα υλικά και ζυμώστε το μείγμα με καθαρά χέρια. Βάλτε το μείγμα σε ένα σκούρο βαζάκι.
Μυρίζει σαν γλυκό και μη φοβάστε, δεν θα κολλήσουν οι μασχάλες σας, επειδή περιέχει άχνη, ούτε θα αφήσει σημάδια που δεν φεύγουν από τα ρούχα σας.


26 σχόλια:

  1. Έφτιαξα το αποσμητικό αλλά μετά από μερικές ημέρες μου μαύρισε...μήπως πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο?επίσης να σημειώσω ότι δεν χρησιμοποίησα σκούρο μπουκαλάκι, αλλά ανοιχτόχρωμο. έχει αυτό κάποια σημασία?ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έφτιαξα κι εγώ ένα με άλλη συνταγή που κι εκείνο μαύρισε!είμαι σχεδόν σίγουρη ότι φταίει η βανίλια!δοκίμασε με αιθ.έλαιο :)

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι έκανες, όμως δεν δικαιολογείται να σου χαλάσει τόσο γρήγορα. Το έχω πολύ καιρό εκτός ψυγείου και δεν έχει πάθει τίποτα, γιατί η σόδα και η βιταμίνη Ε εκτός των αλλων είναι και συντηριτικα. Φυσικά είναι σε σκούρο βαζάκι. Μήπως δεν ειχες αποστειρώσει το βαζάκι? Κάνε τη συνταγή σε μικρότερη ποσότητα και πες ξανά το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δίκιο έκανα την βλακεία και δεν το αποστείρωσα!!!θα ξαναπροσπαθήσω και θα σου πω το αποτέλεσμα!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. διαθέτω κερί μέλισσας και θέλω να φτιάξω αποσμητικό για μασχάλες. Θέλω να κάνω γαλάκτωμα και να το γεμίσω σε ήδη άδεια roll-on φιαλίδια. Τι λάδι να χρησιμοποιήσω για να απορροφηθεί γρήγορα; jojoba?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα. Λάδι jojoba ή λάδι καρύδας κάνουν μια χαρά. Αφού θα χρησιμοποιήσεις κερί, αν θες πρόσθεσε και χυμό αλόης για περισσότερη ενυδάτωση. Καλή επιτυχια και πες μου το αποτέλεσμα αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου... ειδα τη συνταγη και μου φανηκε ενδιαφερουσα, οποτε πηγα στο φαρμακειο για να προμηθευτω λάδι καρυδας, μετα την αγορα ομως ανακαλυψα πως η συσκευασια γραφει καρυδελαιο, ειναι το ιδιο? Γιατι μετα που το εψαξα λιγο στο διαδικτυο ειδα πως το λαδι καρυδας τις περισσοτερες φορες ειναι σε στερεα μορφη. Θα ηθελα επισης τη βοηθεια σου για το απο που να προμηθευτω σκουρα βαζακια!!! Ελπιζω να μην ζηταω παρα πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το λάδι καρύδας πολλοί το λένε καρυδέλαιο.σε θερμοκρασία κάτω από 18 βαθμούς είναι στερεό, ενώ πάνω από 18 βαθμούς, υγρό.γι'αυτό αν το βάλεις στο αποσμητικό σου να έχεις στο νου σου ότι πιθανόν να έχει άλλη υφή το χειμώνα και άλλη το καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  7. Γράφει coconut oil? αν ναι είναι το ίδιο, γιατί έχω την εντύπωση ότι πήρες το λάδι που βγαίνει απο τα καρύδια και όχι από την ινδική καρύδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΙΚΗ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ !!!1 ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΛΟΙΠΟΝ???


    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΙΚΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ???
    ΖΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!!

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα.
    Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά, τόσο σε Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, σου δίνω μερικες διευθύνσεις, για περισσότερες ψάξε εσύ. Μόνο να προσέξεις τα προϊόντα να είναι εγγυημένα.
    Ελλάδα:
    www.aroma-eshop.com
    www.bestprice.gr/cat/585/elaia
    Εξωτερικό:
    www.aroma-zone.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα.
    Αφού για λόγους υγείας πρέπει να αποφύγεις τη ζάχαρη κάνε την άλλη συνταγή, Σπιτικό αποσμητικό Μασχάλης, που σε πληροφορώ είναι πολυ πιο εύκολο και πάρα πολύ αποτελεσματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα.Να ρωτησω αν αντι για αχνη μπορουμε να βαλουμε ρυζαλευρο ή κορν φλαουρ;
    και αντι για βανιλια καποιο αιθεριο;
    ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Μπορείς να αντικαταστήσεις την ζάχαρη άχνη με ρυζάλευρο, κορν φλάουρ κτλ.
      Πληροφοριακά σου λέω, ότι το έχω κάνει και το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε καθόλου.
      Όσο για τη βανίλια μπορείς να την αντικαταστήσεις με ένα διακριτικό ως προς την οσμή αιθέριο έλαιο.

      Διαγραφή
  13. Κική, είσαι καταπληκτική! Η μία συνταγή καλύτερη από την άλλη! Η συγκεκριμένη συνταγή δε, είναι πραγματικά αποτελεσματική. Τέλος στα απαίσια και επικίνδυνα αποσμητικά του εμπορίου! Μόλις τελειώσει η εξεταστική, θα επιχειρήσω να φτιάξω όσο το δυνατόν περισσότερα καλλυντικά.. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...... Καλή συνέχεια στο υπέροχο blog σου!

    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα!Εφτιαξα και εγω το αποσμητικο για τη μασχάλη αλλα μου μαυρισε την ιδια μερα!Επίσης η περιοχή της μασχάλης (όπου έβαλα)κιτρίνισε!Καμιά ιδέα τι μπορει να έκανα λάθος.Να σημειώσω οτι το βαζάκι ηταν διάφανο γιατί δεν βρήκα μαυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΤΗ Η ΟΧΙ .ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλησπέρα πολύ ενδιαφέρον η συνταγή σας!απλά να ρώτήσω αμα υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν τοποθετηθει σε αξύριστη μασχάλη!Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο axtipi athinas ehi vazakia.mpes internet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί το αποσμητικό μου άλλαξε χρώμα κι έκανε καφέ σημάδια μέσα του??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εφτιαξα κρεμα σωματος με αρωμα βανιλια και το πανω πανω μετα παο 1-2 μερες σκουρινε.δεν μυριζει ουτε χαλασε .μου ειπαν οτι το οκανει αυτο η βναιλια .ξερει καποιος να κανω κατι για να μην μαυριζει η μαλον σκουρινε δεν θα ελεγα οτι μαυρισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εφτιαξα κρεμα σωματος με αρωμα βανιλια και το πανω πανω μετα παο 1-2 μερες σκουρινε.δεν μυριζει ουτε χαλασε .μου ειπαν οτι το οκανει αυτο η βναιλια .ξερει καποιος να κανω κατι για να μην μαυριζει η μαλον σκουρινε δεν θα ελεγα οτι μαυρισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλημερα κάνα αποσμητικό για άντρες ξέρει κανείς?Παρακαλώ για τις ενέργειες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή