Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αντιρυτιδική μάσκα με μέλι

Οι ρυτίδες είναι οι γραμμές και πτυχές που σχηματίζονται στο δέρμα καθώς αυξάνεται η ηλικία σας. Παρατηρούνται περισσότερο γύρω από τα μάτια, το στόμα και το λαιμό.
Υπάρχουν βέβαια διάφορες θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Βέβαια η πρόληψη είναι καλύτερη και είναι πολλά που μπορείτε να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση.
Από νεαρή ηλικία πρέπει καθημερινώς και ανελλιπώς να ακολουθείτε 3 απλά βήματα:
  1.  να καθαρίζετε καλά το δέρμα σας πρωί-βράδυ
  2.  να κάνετε τακτική απολέπιση
  3.  να το ενυδατώνετε πρωί-βράδυ κάνοντας απαραιτήτως μασάζ για 3 λεπτά τουλάχιστον.
Το μέλι είναι το πιο απλό αλλά ισχυρό αντιρυτιδικό προϊόν που έχετε στο σπίτι σας. Μπορείτε να φτιάξετε μία αντιρυτιδική και βαθιά ενυδατική μάσκα με μέλι.
Υλικά
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κάψουλα βιταμίνη Ε
  • 1-2 παγάκια
Παρασκευή
Μουσκέψτε τη βιταμίνη σε λίγο νερό για 1 λεπτό, ώστε να μπορέσετε να την αδειάσετε εύκολα.
Ενώστε το μέλι με τη βιταμίνη και ανακατέψτε καλά. Αν το μέλι είναι πολύ πηκτό προσθέστε 1/2 κ.γ. νερό.

Χρήση
Κάντε ένα πίλινγκ και απλώστε απαλά τη μάσκα σε στεγνό, καθαρό πρόσωπο (μη παραλείψετε την περιοχή κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα), λαιμό, ντεκολτέ και αν θέλετε στα χέρια, αφήνοντάς τη για 20-30 λεπτά.
Πλυθείτε με νερό, σκουπιστείτε και περάστε τα παγάκια σε όλα τα σημεία που έχετε βάλει τη μάσκα, επιμένοντας μέχρι να λιώσουν. Έτσι συσφίγγει η επιδερμίδα και κλείνουν οι πόροι.
Ταμπονάρετε ελαφρώς με μία πετσέτα τις βρεγμένες περιοχές και περάστε στη νωπή επιδερμίδα σας ένα λάδι ή μια κρέμα, κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ ώσπου να απορροφηθεί. Δεν παραλείπετε την αντηλιακή κρέμα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μπορείτε να την εφαρμόζετε καθημερινά, αρκεί να μην είστε αλλεργικές στο μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου