Τα χείλη μας θέλουν πάντα φροντίδα και κυρίως τώρα το καλοκαίρι που με τον ήλιο, τη ζέστη, τη θάλασσα και τα συχνά ντους αφυδατώνονται πολύ πιο εύκολα.
Φτιάξε την παρακάτω συνταγή που είναι σχετικά εύκολη και παρέχει θρέψη και ενυδάτωση, προστασία, ωραία μυρωδιά και χρώμα.
Υλικά
- 1 φλούδα από ένα ροδάκινο ή γιαρμά
- 2 κ.γ. βούτυρο κακάο
- 1 / 2 κ.γ. κακάο
- 1 κουτάκι-κάψουλα σκόνη βανίλιας
- 1 κάψουλα βιταμίνη Ε
Παρασκευή
Πλύντε και αφαιρέστε τη φλούδα του ροδάκινου, βάλτε την στον ήλιο να ξεραθεί ή στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία .
Βάλτε σε μπεν μαρί ένα μπολ τη φλούδα, το βούτυρο κακάο, τη βανίλια περιμένοντας να λίωσει το βούτυρο κακάο ανακατεύοντας καλά.
Κλείστε την θερμοκρασία της εστίας αφήνοντας το μείγμα μέσα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας που και που, ώσπου να γίνει χλιαρό.
Aφαιρέστε τη φλούδα απο το φρούτο και μουσκέψτε τη βιταμίνη σε λίγο νερό για 1 περίπου λεπτό, ώστε να μπορέσετε να την αδειάσατε .
Κλείστε την θερμοκρασία της εστίας αφήνοντας το μείγμα μέσα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας που και που, ώσπου να γίνει χλιαρό.
Aφαιρέστε τη φλούδα απο το φρούτο και μουσκέψτε τη βιταμίνη σε λίγο νερό για 1 περίπου λεπτό, ώστε να μπορέσετε να την αδειάσατε .
Σουρώστε το βούτυρο και μετά προσθέστε τη βιταμίνη.
Χτυπήστε το μείγμα καλά με ένα μίξερ ώστε να αφρατέψουν και ενωθούν τα υλικά.
Χτυπήστε το μείγμα καλά με ένα μίξερ ώστε να αφρατέψουν και ενωθούν τα υλικά.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι αφήνοντας το να στερεοποιηθεί και έχετε το πάντα στην τσάντα σας.
Τι εννοειτε οταν λετε κουτακι βανιλιας και την φλουδα οταν αποξηραθει την κανουμε σκονη ή οχι
ΑπάντησηΔιαγραφή