Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Σπιτικό lip gloss

Τα χείλη μας θέλουν πάντα φροντίδα και κυρίως τώρα το καλοκαίρι που με τον ήλιο, τη ζέστη, τη θάλασσα και τα συχνά ντους  αφυδατώνονται πολύ πιο εύκολα.
Φτιάξε την παρακάτω συνταγή που είναι σχετικά εύκολη και παρέχει θρέψη και ενυδάτωση, προστασία, ωραία μυρωδιά και χρώμα.

Υλικά
  • 1 φλούδα από ένα ροδάκινο ή γιαρμά
  • 2 κ.γ. βούτυρο κακάο
  • 1 / 2 κ.γ. κακάο
  • 1 κουτάκι-κάψουλα σκόνη βανίλιας
  • 1 κάψουλα βιταμίνη Ε

Παρασκευή
Πλύντε και αφαιρέστε τη φλούδα του ροδάκινου, βάλτε την  στον ήλιο να ξεραθεί ή στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία .
Βάλτε σε μπεν μαρί ένα μπολ τη φλούδα, το βούτυρο κακάο, τη βανίλια περιμένοντας να λίωσει το βούτυρο κακάο ανακατεύοντας καλά.
Κλείστε την θερμοκρασία της εστίας αφήνοντας το μείγμα μέσα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας που και που, ώσπου να γίνει χλιαρό.
Aφαιρέστε τη φλούδα απο το φρούτο και μουσκέψτε τη βιταμίνη σε λίγο νερό για 1 περίπου λεπτό, ώστε να μπορέσετε να την αδειάσατε .
Σουρώστε το βούτυρο και μετά προσθέστε τη βιταμίνη.
Χτυπήστε το μείγμα καλά με ένα μίξερ ώστε να αφρατέψουν και ενωθούν τα υλικά.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι αφήνοντας το να στερεοποιηθεί και έχετε το πάντα στην τσάντα σας.
Ενυδατώνετε τα χείλη σας όσο συχνά θέλετε.

9 συμβουλές για όμορφα χείλη

1 σχόλιο:

  1. Τι εννοειτε οταν λετε κουτακι βανιλιας και την φλουδα οταν αποξηραθει την κανουμε σκονη ή οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή