Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Πως να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα βασικό πρόβλημα που απασχολεί άντρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους.
Βασικό ρόλο για υγιή μαλλιά παίζουν οι βιταμίνες Α, C, Ε, Κ και κυρίως η Β. Άρα πρέπει να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή, όπως και να μη ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό. Το διαιτολόγιο σας πρέπει να περιέχει, γιαούρτι, γάλα, τυριά ξηρούς καρπούς, κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αυγά, λαχανικά, φρούτα. Επίσης, καλό θα είναι να αποφεύγετε το πικάντικο φαγητό.
Πολλά βότανα όπως το δεντρολίβανο και η ρίγανη βοηθούν την καταπολέμηση του προβλήματος, κυρίως όταν αυτό είναι εποχιακό.

Υλικά
  • Έκχυμα δεντρολίβανου ή ρίγανης
  • 1 κ.γ. ξύδι
Παρασκευή
Σε ένα σκεύος που χωρά 1/2 λίτρου βάζουμε 2 κ.γ. αποξηραμένο βότανο, ρίξτε βραστό νερό και  σκεπάστε το αφήνοντας το για 6 ώρες, ώστε να πάρουτε όλες τις πολύτιμες ουσίες του βοτάνου.  Στραγγίστε το και προσθέστε το ξύδι ανακατεύοντας καλά.
Μετά το λούσιμο ρίξτε το έκχυμα στα μαλλιά σας και κάντε ένα ελαφρό μασάζ.
Αφήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν είναι δυνατόν αποφύγετε το λούσιμο και το ξέβγαλμα των μαλλιών σας.
Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε 2-3 φορές την εβδομάδα.

Συμβουλές
Μην ξεχνάτε να χτενίζετε τα μαλλιά σας καθημερινά και κυρίως πριν κάθε λούσιμο.
Να αποφεύγετε να τα χτενίζετε όσο είναι υγρά. Καλό είναι να περιμένετε μέχρι να γίνουν νωπά, χρησιμοποιώντας μια πολύ αραιή χτένα.
Γενικά, μην τα ταλαιπωρείτε με πιστολάκι, τζελ, αφρούς, λακ κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου