Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Φυτική οδοντόπαστα

Το στόμα παρέχει το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής βακτηριδίων. Με σωστή υγιεινή διατροφή και τακτικό καθαρισμό των δοντιών μπορεί να αποφευχθεί η συσσώρευση λιπαρών αποθέσεων που προκαλούν την τερηδόνα και να περιορίσει την ποσότητα οξέων στο στόμα.
Οι οδοντίατροι για την καλή υγεία των δοντιών συστήνουν βούρτσισμα 3 φόρες την ημέρα μετά από κάθε γεύμα και χρήση νήματος 1 φορά την ημέρα για 2 λεπτά τουλάχιστον.

1η συνταγή
Υλικά
  • 1 κ.γ. φασκόμηλο
  • 1 / 2 κ.γ. σόδα
  • 1 / 2 κ.γ. αλάτι
Παρασκευή
Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα βαζάκι. Κάθε φορά βρέχετε με λίγο νερό την οδοντόβουρτσα και την πασπαλίζετε με το παραπάνω μείγμα κάνοντας "απαλό" βούρτσισμα.

2η συνταγή
Υλικά
  • Μαγειρική σόδα
  • Οξυζενέ
Χρήση
Βρέξτε την οδοντόβουρτσα με λίγο οξυζενέ και πασπαλίστε την με μαγειρική σόδα. Τρίφτε "απαλά" τα δόντια σας με αυτό το μείγμα και ξεβγάλτε με νερό.
Το οξυζενέ εκτός από τον καθαρισμό ούλων και δοντιών προσφέρει και λεύκανση στα δόντια.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως το οξυζενέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν μαύρα σφραγίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου