Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μάσκα προσώπου με σταφύλια

Το σταφύλι είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Οταν το καταναλώνετε σας προσφέρει κάλιο, βιταμίνες, επίσης καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση προσφέροντας στην επιδερμίδα λάμψη και ανανέωση.
Σαν μάσκα τα οξέα του σταφυλιού, έχουν στυπτικό αποτέλεσμα στους πόρους του δέρματος,  συσφίγγοντας  το δέρμα και κάνοντας του ένα φυσικό λίφτινγκ. Το  κακό είναι ότι δεν διαρκεί πολύ.

Υλικά:
  • 1 δοσομετρική κούπα  ρώγες σταφυλιών
Παρασκευή και Χρήση
Αλέστε τις ρώγες του σταφυλιού μέχρι να γίνουν πολτός.
Τοποθετήστε το μείγμα σε καθαρό και ελαφρώς βρεγμένο δέρμα για 15 λεπτά. Για να συγκρατήσετε τη μάσκα στο πρόσωπο σας τη μάσκα καλύψτε το με μια γάζα.
Ξεπλύνετε το με χλιαρό και μετά κρύο νερό, βάζοντας μετά μια ενυδατική κρέμα.
Μπορείτε όμως να την κάνετε όσο συχνά θέλετε, ιδίως αν έχετε να πάτε κάπου.

Συμβουλές
Καλό είναι να καταναλώνετε τα σταφύλια όσο πιο φρέσκα γίνεται. Γι’ αυτό, όταν επιλέγετε σταφύλια, το κοτσάνι τους να είναι πράσινο και σκληρό.
Μην επιλέγετε τα πολύ ώριμα, γιατί οι πολυφαινόλες του σταφυλιού βρίσκονται σε μεγαλύτερες ποσότητες όταν το σταφύλι δεν είναι πολύ ώριμο. Οι ρώγες πρέπει να παραμένουν πάνω στο τσαμπί. Αντίθετα, αν πέφτουν, το σταφύλι δεν είναι φρέσκο ή είναι υπερβολικά ώριμο.



1 σχόλιο:

  1. Αγαπώ το σταφύλι! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ να το κάνω κρέμα προσώπου! Είχα ψάξει πολλα καλλυντικά του εμποροίου κυρίως από εδώ https://www.notos.gr/omorfia/kalludika-epilektikis/ τα οποία είναι πολύ αξιόπιστα αλλά μετά το άρθρο σου θα δοκιμάσω και τη δική σου μάσκα από σταφύλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή