Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μάσκα με κακάο για πρόσωπο-σώμα-μαλλιά

Φτιάξτε μια αντιγηραντική μάσκα για όλες τις επιδερμίδες και περιποιηθείτε το δέρμα σας από το κεφάλι ως τα πόδια.
Το κακάο έχει αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από τη γήρανση. Η μπανάνα προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη, καταπραΰνει και μαλακώνει το δέρμα. Το μέλι χαρίζει λάμψη, ελαστικότητα και ενυδάτωση. Το ελαιόλαδο είναι αντηγηραντικό, ενυδατικό και συγκρατεί την υγρασία του δέρματος.

Υλικά
  • 1 μπανάνα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ κακάο
  • 3 βιταμίνες Ε
Παρασκευή
Μουσκέψτε τις βιταμίνες για να μπορέσετε να τις αδειάσετε εύκολα.
Βάλτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τις βιταμίνες και ανακατέψτε καλά. Στο τέλος προσθέστε τις βιταμίνες και απλώστε το μείγμα σε καλά καθαρό σώμα, πρόσωπο και μαλλιά.
Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά και μετά πλυθείτε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο βάζοντας κατόπιν μια κρέμα.
Μπορείτε να την επαναλάβετε 2 φορές την εβδομάδα.


Προσοχή
Όσες έχετε ξανθά μαλλιά πρέπει να ξέρετε, ότι θα γίνουν λίγο πιο σκούρα, αλλά με το λούσιμο θα επανέλθει το χρώμα τους. 
Στα καστανά και σκούρα μαλλιά θα δώσει σοκολατένιες ανταύγες, που και σε αυτά με το λούσιμο θα επανέλθουν το αρχικό χρώμα τους.


2 σχόλια: