Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μάσκα κατά της ακμής

Η ακμή δεν είναι ένα επικίνδυνο πρόβλημα υγείας, όμως δεν παύει να αναστατώνει και ρίχνει ψυχολογικά τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα ακμής.
Είναι ζωτικής σημασίας να κρατάτε πάντα το δέρμα σας καθαρό, χρησιμοποιώντας ήπια καθαριστικά προϊόντα. Η μάσκα αυτή θα βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ήπιας ακμής.

Υλικά
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ½ κ.γ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1-2 κ.γ. δυνατό αφέψημα θυμαριού
Παρασκευή

Φτιάξτε το αφέψημα ρίχνοντας σε 1 κούπα καυτό νερό σε 3 κ.γ. θυμάρι. Αφήστε το μερικές ώρες και  μετά το σουρώνετε.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σόδα, το αλεύρι το αλάτι, μετά προσθέστε λίγο - λιγο το αφέψημα του θυμαριού, ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Τέλος προσθέστε το μέλι ανακατεύοντας καλά.

Χρήση
Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή τον ματιών και ξαπλώστε για 10-15 λεπτά περιμένοντας να στεγνώσει ελαφρώς.
Καθαρίστε το πρόσωπό σας πλένοντάς το με άφθονο χλιαρό νερό και μετά με κρύο, βάζοντας μια  κρέμα ή αρωματικό λαδάκι που περιέχει αιθέριο έλαιο θυμάρι.
Χρησιμοποιείστε την 1-2 φορές την εβδομάδα.

Tips
Το αφέψημα θυμαριού είναι μια ιδανική λοσιόν για λιπαρά δέρματα καθώς και για όσους έχουν ακμή. Μπορείτε να απλώσετε ή καλύτερα να ψεκάσετε σε καθαρό δέρμα λίγη λοσιόν, αφήνοντας την να στεγνώσει. Αν βιάζεστε, ταμπονάρετε ελαφρώς το πρόσωπό σας με ένα χαρτομάντιλο. Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε πρωί – βράδυ. Διατηρείται στο ψυγείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ !! Σε δέρματα με ακμή δεν χρησιμοποιείτε δυνατά προϊόντα πίλινγκ, ούτε τρίβετε, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό του δέρματος και τέλος μπορεί να επιδεινώσουν την ακμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου