Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με νερό μαστίχας

H μαστίχα ευδοκιμεί σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, αλλά μόνο στη νότια Χίο καλλιεργείται μία ιδιαίτερη ποικιλία, ο μαστιχοφόρος σχίνος (Pistacia lentiscus var. Chia), από τον οποίο εξάγεται η φυσική ρητίνη ή μαστίχα.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες και οι εφαρμογές της μαστίχας είναι πολλές. Στην κοσμετολογία χρησιμοποιείται γιατί τις αντιμικροβιακές, επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις,  αναπλαστικές, αντηλιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της. 
Επίσης βοηθά στη στοματική υγιεινή, ιδανική για ηλιακά εγκαύματα, ακμή, σε κρέμες προσώπου - σώματος κτλ.
Η παρασκευή αυτή είναι ένας τρόπος για να έχετε σπτικό, αρωματικό, απεσταγμένο νερό, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μαστιχόνερο.

Υλικά
5 γρ. κόκκους μαστίχας Χίου
νερό
πάγο

Παρασκευή Μαστιχόνερου

Βάλτε από την προηγούμενη μέρα στην κατάψυξη 4 -5 μέτρια μπολ με νερό για να έχετε αρκετό πάγο ( τα παγάκια, αλλά λιώνουν πολύ εύκολα).
Βάλτε σε ένα υψηλό μαγειρικό σκεύος περίπου 1 λίτρο νερό. Τοποθετήστε μέσα στο σκεύος ένα τρίποδα και πάνω του ένα μεταλλικό καλαθάκι, έτσι ώστε το νερό να μην έρχεται σε επαφή με το καλαθάκι.
Ακριβώς στο κέντρο του μεταλλικού καλαθιού τοποθετήστε ένα ανοξείδωτο ή πυρίμαχο μπολ.
Πάρτε 2 φίλτρα του καφές και κάντε 2 πουγκάκια με τη μαστίχα. Δέστε τα καλά με λίγη κλωστή και τοποθετήστε τα δίπλα από το μπολ.
Ανάψτε την εστία της κουζίνας πρώτα σε δυνατή φωτιά και μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, χαμηλώστε στο ελάχιστο.
Κλείστε το σκεύος βάζοντας ένα πομπέ καπάκι, τοποθετώντας το ανάποδα (αν μπορείτε να αφαιρέστε το πόμολο του). Στο κοίλωμα του καπακιού βάλτε όσο πάγο χωρά και όταν ο πάγος στο καπάκι λιώσει τον αντικαθιστάτε με άλλον.
Αφήνετε το σκεύος σε αναμμένη εστία, μέχρι να συλλέξετε την ποσότητα του μαστιχόνερου που θέλετε.
Οι υδρατμοί του νερού θα περνούν από τους κόκκους της μαστίχας και θα φτάνουν στο παγωμένο καπάκι. Εκεί θα υγροποιούνται, λόγω του πάγου και θα στάζουν στο μπολ που είναι στο κέντρο του μεταλλικού καλαθιού.

Χρήση και Συμβουλές
Το απεσταγμένο νερό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ψεκάσετε το πρόσωπο σας ή το σώμα σας, σαν λοσιόν, σε κρέμες κτλ. Είναι ιδανικό για καθαρισμό, ενυδάτωση και περιποίηση της επιδερμίδας σας.
Το υπόλοιπο νερό που έχει μείνει μέσα στο σκεύος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αφού το σουρώσετε με ένα φίλτρο του καφέ, για στοματικό διάλυμα ή πλύσιμο των δοντιών σας.
Χρησιμοποιήστε  την ποσότητα που θέλετε και το υπόλοιπο φυλάξτε το στο ψυγείο.
Εννοείται ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσε και στη μαγειρική ή ζαχαροπλαστική.

Ανθόνερο 

Αναζωογονητικό Σπρέι Νερού προσώπου - σώματος 

Τονωτικό νερό για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες 

 Ευεργετικό σπρέι λεβάντας 

 Εύκολο σπιτικό ροδόνερο


5 σχόλια:

  1. geia sas ithela na rwtisw: ayti tin methodo mporoume na tin xreisimopoiisoume k me botana?euxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Με όποιο βότανο κάνει για την επιδερμίδα σου. Δεν κάνουν όλα τα βότανα για όλες τις επιδερμίδες και προσοχή κάποια είναι δηλητηριώδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. euxaristw pou mou apantisate!egw skeftomouna gia xamomili dendrolivano i anthi portokalias.ayta den einai toksika etsi den einai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα!! Το χαμομήλι κάνει για όλα τα δέρματα, αλλά το δεντρολίβανο είναι κυρίως για τα μαλλιά και πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε από επιληπτικούς και άτομα που είναι αλλεργικά στην καμφορά (ναφθαλίνη).
    Δεν ξέρω τον τύπο του δέρματος σου, ούτε γιατί δουλειά το θέλεις. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις τσάι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα. Το καλύτερο συντηρητικό για μένα είναι η βιταμίνη Ε, αν πρόσεξες την βάζω παντού και καταλαβαίνεις το γιατί. Μετά ένα καλό συντηρητικό είναι το Tea tree oil ή αλλιώς λάδι τεϊόδεντρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή