Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Λάδι κατά των πανάδων και κηλίδων

Ο όρος "πανάδες" περιλαμβάνει τις σκουρόχρωμες ή κόκκινες κηλίδες (εξαρτάται από το χρώμα του δέρματος), τις φακίδες και γενικώς τη δυσχρωμία δέρματος
Προκαλούνται από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, ορμονικές διαταραχές κληρονομικότητα, αυτές είναι οι βασικότερες αιτίες τους. 
Εμφανίζονται το καλοκαίρι και κυρίως στο πρόσωπο και λιγότερο στα χέρια, λαιμό, ντεκολτέ ή πλάτη, σε γυναίκες, άντρες και παιδιά.
Η παρακάτω συνταγή είναι ένα λάδι κατά των πανάδων, για τους λάτρεις των φυτικών καλλυντικών που θέλει επιμονή και υπομονή.

Υλικά
1 κ.σ. κουρκουμέλαιο
1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Παρασκευή
Ανακατέψτε τα καλά τα υλικά σε ένα μπολάκι.

Χρήση
Καθαρίστε καλά πρόσωπο σας και απλώστε το μείγμα στις περιοχές που θέλετε κάνοντας μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.
Κοιμηθείτε με αυτό και το πρωί ακολουθείστε τις ίδιες ενέργειες που κάνετε καθημερινώς στο πρόσωπό σας. Μη ξεχνάτε ποτέ την "αντηλιακή" σας. Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε 7 φορές την εβδομάδα.

Συμβουλή
Κάντε ένα τεστ στο εσωτερικό του καρπού σας να δείτε μήπως είστε αλλεργική στο κουρκουμά.
Το λάδι αυτό επειδή περιέχει λεμόνι, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο και ποτέ κατά την διάρκεια της ημέρας. Το λεμόνι προκαλεί φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα, προσέξτε αν δεν θέλετε να αποκτήσετε επιπλέον κοκκινίλες, πανάδες ή φακίδες.

Κουρκουμέλαιο, Πανάδες – κηλίδες – διχρωμίες –κοκκινίλες



4 σχόλια:

  1. το κουρκουμέλαιο, τι είναι και που το βρίσκουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα! είναι μπαχαρικό, το βρίσκεις σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με μπαχαρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπάρχει συνταγή για το πως φτιάχνεται το κουρκουμέλαιο.
    http://kallyntikaapospiti.blogspot.gr/2012/06/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και την σπιτική συνταγή κατα των πανάδων! εύχομαι να δουλέψει και θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή