Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πως να περιποιηθείτε σωστά τα πόδια σας με ελαφρόπετρα

Η φυσική ελαφρόπετρα είναι ένας ηφαιστειογενής, αφρώδης βράχος και χρησιμοποιείται σαν στοιχείο καλλωπισμού των ποδιών, γονάτων, αγκώνων και όχι μόνο. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και τις σκληρύνσεις, κάνοντας το δέρμα απαλό και λείο.
Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα προϊόντα για την περιποίηση των πελμάτων, όπως ελαφρόπετρες, ράστες, μεταλλικοί τρίφτες, ξύστρες κτλ.
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν οικονομικό τρόπο περιποίησης, διαλέξτε μια ψιλή ελαφρόπετρα για πόδια που είναι σε καλή κατάσταση ή μια πιο χοντρή και μια δεύτερη πιο ψιλή για πέλματά που δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Αν θέλετε να αποφύγετε αυτή την διαδικασία, επισκεφτείτε έναν ειδικό και μετά θα είναι πιο εύκολο να τα διατηρήσετε μόνες σας.
Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη και αν γίνεται καθημερινά  θα διαρκεί περίπου γύρω στα 2- 3 λεπτά και για τα 2 πόδια.

Βήματα
  1. καθίστε σε μια καρέκλα ή στο χείλος της μπανιέρα.
  2. πλύντε τα πόδια σας με ένα ουδέτερο σαπούνι και τρίψτε τα με μια βούρτσα.
  3. μουλιάστε τα για 10 - 15 λεπτά σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και άλατα ή σόδα, για να μαλακώσει το δέρμα. Αν κάνετε ντους μπορείτε να παραλείψετε το ποδόλουτρο.
  4. βρέξτε την ελαφρόπετρα και τινάξτε την ελαφρά. Φέρτε το ένα πόδι πάνω στο άλλο, κρατώντας με το ένα χέρι την ελαφρόπετρα και με το άλλο το πόδι σας. 
  5. ξεκινήστε από τη βάση της φτέρνα τρίβοντας " πάντα κυκλικά". Δεν χρειάζεται να ασκείτε πίεση, γιατί έτσι μπορεί να γδάρετε ή να πληγώσετε το δέρμα και να προκληθεί αιμορραγία. Χρησιμοποιείστε το χέρι σας για να δείτε αν το δέρμα είναι μαλακό. Αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα, επιμείνετε περισσότερο με το τρίψιμο.
  6. συνεχίστε το τρίψιμο  από τη βάση της φτέρνας προς τις πλευρές (δεξιά και αριστερά) και μετά πάλι στη βάση της. Να είστε πολύ προσεκτικές γιατί εκεί το δέρμα είναι πιο λεπτό.
  7. περάστε απαλά την ελαφρόπετρα από τη καμάρα του ποδιού χωρίς να επιμείνετε σε αυτό το σημείο.
  8. στο κέντρο του μεταταρσίου (μετατάρσιο είναι το τμήμα του ποδιού πριν τα δάκτυλα) συνήθως υπάρχει ένας ρόζος. Τρίψτε πρώτα το ρόζο και μετά συνεχίστε το τρίψιμο σε όλο το μετατάρσιο.
  9. στο κάτω μέρος των δακτύλων υπάρχουν σκληρύνσεις συνήθως στο τελευταίο ή στο πλάι του μεγάλου. Τρίψτε την αυτή περιοχή απαλά, ξεκινώντας από το μεγάλο δάκτυλο ως το μικρό, ασκώντας λίγη περισσότερη πίεση στα σημεία που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.
  10. τέλος περάστε την ελαφρόπετρα περιμετρικά σε όλο το πέλμα σας.
  11. για καλύτερα αποτελέσματα, αφού τελειώσετε με την ελαφρόπετρα, καλό θα είναι να κάνετε ένα πίλινγκ, ανακατεύοντας ένα ουδέτερο αφρόλουτρο με λίγο αλάτι.
  12. ξεβγάλτε το πόδι σας και συνεχίζετε με το άλλο.
  13. στεγνώστε απαλά και πολύ καλά τα πόδια σας και βάλτε μια λιπαρή κρέμα ή καλύτερα ένα λάδι, κάνοντας μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

Συμβουλές
  • Η ελαφρόπετρα καθαρίζει καλύτερα όταν το δέρμα είναι υγρό.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράσπα, αν σας βολεύει, αντί για ελαφρόπετρα, κάνουν την ίδια δουλειά.
  • Τρίβετε "πάντα κυκλικά", ακολουθώντας την "ίδια φορά", όπως "οι δείκτες του ρολογιού" και ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣ - ΠΙΣΩ
  • Η πίεση αυξάνεται σταδιακά και όχι από την πρώτη φορά. Αν τα πόδια σας δεν είναι σε καλή κατάσταση θα τα επαναφέρετε σιγά - σιγά μόνες σας.
  • Κάθε φορά που θα ακολουθείτε και ένα βήμα από τα παραπάνω, ξεβγάζετε το πόδι σας και την ελαφρόπετρα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. 
  • Ενυδατώνετε καθημερινά το πέλμα σας.
  • Μετά από κάθε χρήση σαπουνίστε την ελαφρόπετρα, τρίψτε την με μια βούρτσα, ξεβγάλτε την και αφήστε την να στεγνώσει.

2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμο άρθρο. Η μεθοδολογία είναι τελικά τόσο βασική σε όλες τις διαδικασίες, ακόμα και σε αυτές που φαντάζουν πολύ απλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή