Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αφρόλουτρο με μέλι και γάλα


Λένε ότι η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα…… για να φροντίσει την ομορφιά της καταφέρνοντας να σαγηνεύει 2 από τους σπουδαιότερους άντρες της εποχής της. Έξυπνη γυναίκα!!!
Σε τέτοιους καιρούς δεν λέει να γεμίσετε την μπανιέρα σας ούτε με γάλα, αλλά ούτε με νερό. Να όμως ένα έξυπνος τρόπος για δώσετε βασιλική περιποίηση στην πριγκιπική επιδερμίδα σας.

Υλικά
  • 4 κ.σ. παιδικό σαμπουάν
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. φυτικό λάδι (ελαιόλαδο, αβοκάντο, λάδι καρύδας κτλ)
  • 1/2 δοσομετρική κούπα γάλα
  • 2 κάψουλες βιταμίνης Ε (προαιρετικές)

Παρασκευή
Αν προσθέσετε τη βιταμίνη, βάλτε τις κάψουλες σε χλιαρό νερό, για 2 λεπτά, ώστε να μαλακώσει η ζελατίνης τους και έτσι να μπορέσετε να τις αδειάσετε. Να ξέρετε ότι η βιταμίνη Ε είναι το Α και το Ω για την επιδερμίδα.
Ζεστάνετε "ελαφρώς" το γάλα και προσθέστε το  μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να λίωσει.
Προσέξτε να μη ζεσταθεί πολύ το γάλα, για να μην αχρηστευτούν όλα τα πολύτιμα συστατικά του μελιού. Το μέλι δεν αντέχει τις θερμοκρασίες καθόλου.
Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι προσθέτοντας το  σαμπουάν, το λάδι και τις βιταμίνες. Ανακινήστε καλά πριν την χρήση του.
Βάλτε στο σφουγγάρι ή στην βούρτσα σώματός σας και τρίψτε όλο το σώμα σας.
Ξεβγαλθείτε με χλιαρό νερό, σκουπιστείτε ελαφρά και βάλτε ενυδατική κρέμα σώματος.



4 σχόλια:

  1. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 2-3 ημέρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.
    Ναι μπορεί να διατηρηθεί και ίσως 1-2 μέρες παραπάνω, αν σου είναι κουραστικό να κάνεις κάθε φορά μικρή δόση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το αφήσω στο μπάνιο και το χρησιμοποιώ για 1 εβδομάδα μπορώ?
    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Καλησπέρα.
      Έχει γάλα μέσα, δεν νομίζω ότι μπορεί να διατηρηθεί μια βδομάδα. Μπορείς όμως να το διατηρήσεις στο ψυγείο και να κρατήσεις στο μπάνιο μια μικρή ποσότητα για 1-2 μέρες.

      Διαγραφή